TIL ULLEVAAL: Per-Mathias Høgmo kommer ut av bussen, mens Håvard Nordtveit, Markus Henriksen og Martin Samuelsen er på vei inn. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Høgmo om Tyskland: – Det er i kontringsfasen vi må straffe dem

ULLEVAAL (VG) Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tror at både Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Per Ciljan Skjelbred blir klare til søndagens VM-kvalik mot Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en pressekonferanse fredag fortalte Høgmo at alle tre gjennomførte dagens trening, som var lukket.

På spørsmål om hvordan Norge kan ta Tyskland, svarte Per-Mathias Høgmo:

– Det er ikke mange svake punkter. De er et relativt komplett lag, de behersker alle spillets faser. De vil ha mest ball.

– Jeg tenker at det er i kontringsfasen det er mulig å straffe dem, sier Høgmo foran kampen på Ullevaal.

Les også: NFF dropper Høgmos drømmeprosjekt.

– Vi har mye fart og ferdigheter i fremre ledd som gjør at vi kan skape sjanser i første og andre fase av kontringsspillet.

Norge fikk den verst tenkelige oppladningen med 0-1-tapet for Hviterussland i en stusselig landskamp onsdag. Nå venter altså verdensmester Tyskland, som riktignok har flere spillere på skadelisten, men som uansett kommer med et sterkt lag.

Landslagssjefen mener likevel at Norge møter Tyskland på et perfekt tidspunkt:

– Det er ett år siden vi slo Kroatia her. Hvis vi ser på historien, så er høsten et godt tidspunkt for oss. Det er bra å møte et lag som har gått relativt langt i sluttspillet og der bundesliga startet så sent som sist helg.

Les også: NFF freder Høgmo

– Stramt sonespill vil være nøkkelen. Forflytte seg hurtig og aggressivt vil være en nøkkel til suksess, sier Høgmo om hvordan tyskerne skal stoppes.

Han sier at Håvard Nordtveit først og fremst er aktuell som midtstopper og at han ikke har diskutert med West Ham-sjef Slaven Bilic om Nordtveit skal brukes i forsvar eller som midtbaneanker.

Når det gjelder Moa, omtaler Høgmo Vålerenga-spilleren som en mulig joker.

– Det er gledelig at han er tilbake, lett og god i steget.

Les også: Selnæs: – Folk har alltid stått og pisset på landslaget

Per-Mathias Høgmo innrømmer at han må starte litt fra scratch - til tross for at han ledet hele kvalifiseringen til EM.

– Vi hadde en kjernegruppe i forrige kvalik, men der har vi fått mange skader. Det gjør at vi har måttet bruke disse treningskampene til å teste ut - og i større grad enn vi hadde trodd.

– Dette laget vil vokse seg sterkere gjennom VM-kvalifiseringen. Nettopp fordi vi har spillere som vil komme tilbake, sier Høgmo på fredagens pressekonferanse.

I tillegg til Tyskland og Norge, består denne VM-gruppen av Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder