Odd-spiller fra 1. januar

PRESENTERT: Her blir Torbjørn Agdestein presentert som ny Odd-spiller. Under dagens pressekonferanse på Skagerak Arena var Stord-gutten flankert av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (t.v.) og daglig leder i klubben, Einar Håndlykken (t.h.) Foto: Øyvind Brenne

Agdestein klar for Odd - Frode Johnsen har vært speider

SKIEN (VG) I dag ble Haugesunds toppscorer Torbjørn Agdestein presentert som Odds nyeste signering. Selv ble han ydmyk over å bli sammenlignet med sin nye spisskamerat, Olivier Occéan.

  • Even Braastad
  • Øyvind Brenne

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er store ord. Occéan er en veldig god spiller; han er større og sterkere enn meg, men jeg er vant til å jobbe og komme meg unna spillerne i boksen. Og forhåpentligvis kan jeg score mange mål, sier Agdestein utenfor garderobene på Skagerrak Arena.

Spissen ble presentert på Skagerak Arena i dag, dagen etter at Odd tapte 1-2 mot Vålerenga hjemme i Skien. Agdestein selv håper på spill i Europa med Odd neste år, lover å gjøre sitt beste for tabellnabo Haugesund de resterende kampen av årets Tippeliga-sesong.

Sett denne? Deila har slanket hele Vålerenga - Rekdal inkludert

Fagermo til VGs journalist: – Han trenger ikke være to meter, som deg.

Fagermo var strålende fornøyd med sin nysignering, som kommer gratis ettersom kontrakten med Haugesund utgår ved nyttår.

– Han har bevist at han er veldig god. Vi trenger 14-15 mann som holder et høyt nivå. Occean blir ikke yngre. Men jeg tror også at vi kan lage en målfarlig indreløper ut av ham, og det har vi savnet i det siste. Torbjørn har vist at han scorer mål – han har kraft og fart, sier trener Dag Eilev Fagermo til VG.

Når VGs over snittet høye reporter på pressekonferansen antyder at Agdestein ikke ser like åpenbart duellsterk ut som de nevnte, smiler Fagermo:

– Han trenger ikke å være to meter, som deg, for å spille i Odd. Han har fysikken til å spille midtspiss. Utgangspunktet vårt er at han skal bli vår nye midtspiss, alternativt kan han også være en av to spisser.

24-åringen fra Stord har scoret ni mål for Haugesund så langt denne sesongen, og har vært sterkt bidragsytende til at rogalendingene ligger på en sterk bronseplass i Tippeligaen. Kun Rosenborgs Christian Gytkjær har scoret flere med sine 16. Odd-treneren mener 24-åringen som spisstype går rett inn i spillestilen til Skiens-klubben.

– Frode Johnsen gjorde en nøye jobb og kikket på flere kamper. Han mener han ikke har sett en spiss være så smart i boksen siden han selv spilte, smilte Fagermo.

– Vi trigger spillere med vår spillestil som er kraftfulle, som har fart og energi. Torbjørn har det naturlig i seg, og derfor passer han godt inn. I tillegg har han bevist at han kan score mål i Tippeligaen.

Rosenborg vil også handle: – Vi må ha inn folk

Artikkelen fortsetter under bildet

GÅTT GOD FOR AGDESTEIN: Frode Johnsen banket inn mål for Odd både i starten og i slutten av sin karriere. Han har sett Torbjørn Agdestein i flere kamper, og har gått god for spisskjøpet. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Gjennombrudd etter fire år i Storbritannia

Skiens-klubben har per nå kun Olivier Occéan som rent spissalternativ, etter at Henrik Kjelsrud Johansen ble solgt til Vålerenga i sommer. I tillegg kan Chukwuma «Bentley» Akabueze figurere på topp. Kanadiske Occéan har imidlertid slitt med småskader denne sesongen, og Agdestein gir tiltrengt bredde i Fagermos offensive rekke foran 2017-sesongen.

VG spurte Agdestein om den rapporterte Odd-interessen den 8. august, da hevdet lysluggen ikke å ha hørt noe interessen.

Fått med deg? Odd ønsker omkamp etter blodig overtidsdrama mot Molde

Agdestein har på sin side fått karrieren sin på rett kjøl denne sesongen. Etter fire sesonger i britisk fotball, med Brighton & Hove Albion, Bath City og Iverness Caledonian på CVen, vendte Stord-gutten hjem til norsk fotball og Haugesund i 2014.

Nå venter først medaljekamp for Haugesund, som med åtte gjenstående serierunder er à poeng med nettopp Odd.

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Odd
  3. FK Haugesund

Flere artikler

  1. Fagermo og nysigneringen uenige om proff-råd

  2. Satte spiss på Fagermos etterlengtede feiring

  3. Kjelsrud Johansen klar for Vålerenga

  4. Occéan-kanon og Odds første hjemmeseier siden juli

  5. Haugesund-sensasjonen kan forsvinne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder