Stor VG-kåring: Ingen Ronaldo blant verdens tre beste angrepsspillere

KOMMENTAR: Se – her sjokkerer Messi seg selv

VG-sporten kåret tirsdag Gianluigi Buffon til verdens beste keeper i 2015. Onsdag kunne David Alaba smykke seg med å være 2015s beste forsvarsspiller hos VG. I går stakk en Barcelona-stjerne av med tittelen som beste midtbanespiller. Nå er det duket for de aller største stjernene. Er du enig i vår vurdering? Kom gjerne med din mening i kommentarfeltet!

Her er de ti beste angrepsspillerne i 2015, stemt frem av en jury fra VG-sporten:

10. SERGIO AGÜERO (MANCHESTER CITY) Premier Leagues eneste representant blant de ti beste angrepsspillerne. Til tross for at høsten hans i stor grad har blitt ødelagt av skader, er det bare å ta en titt på en skadefri Agüero for å innse at han er i en klasse for seg selv blant spissene i England. Avsluttet forrige sesong med råsterke ni mål og to assists på de syv siste kampene. Scoret fem mål på 66 minutter mot Newcastle ihøst. God i Copa América. Teknisk, instinktiv, sterk og lur – har det meste.

9. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG (DORTMUND) Tidligere var den franskfødte 26-åringen fra Gabon mest kjent for sin vanvittige fart. Nå har han lært seg når, hvor og hvordan han skal løpe. Dermed har Aubameyang eksplodert for fullt. 46 mål i løpet av kalenderåret er det bare Ronaldo, Messi og Lewandowski som slår. Denne høsten har han virkelig tatt av med 18 mål og fire assists på 16 Bundesliga-kamper.

Les mer: Bare Ronaldo og Messi slår denne superspissen i 2015

8. CARLOS TÉVEZ (BOCA JUNIORS / JUVENTUS) Uten Tévez hadde neppe Juventus tatt seg til Champions League-finale og serie- og cupgull denne våren. Den kompakte, eksplosive argentineren avsluttet 2014/15-sesongen med 29 mål og ble kåret til årets spiller i Italia. Så vendte han hjem til Boca Juniors for å vinne både cup og liga. Fire store titler og en Champions League-finale på ett år, der altså. Blir nok aldri den suksessen han kunne blitt på det argentinske landslaget, hvor han skuffet i sommerens Copa América.

Kommentar: «En gigant er tilbake»

7. ZLATAN IBRAHIMOVIC (PSG) Måten Ibrahimovic tok Sverige til EM veier tungt i denne kåringen. Hans to mesterverk mot Danmark i Parken sikret tur til Frankrike. Svensken har fått høre det i franske medier gjennom hele året – etter at han kalte Frankrike et «drittland» – men på høsten har han herjet med 14 mål og seks assists på 13 seriekamper. Han hemmes fortsatt av at han ikke lever opp til de store anledningene i Champions League, som da han ble utvist mot Chelsea denne våren.

Magiske Zlatan: – De skulle pensjonere meg, men jeg pensjonerte hele landet deres

6. THOMAS MÜLLER (BAYERN MÜNCHEN) I år som i fjor har mang en fotballentusiast klødd seg i hodet over Müllers forbløffende prestasjoner. Ikke er han spesielt teknisk, ikke er han spesielt rask og ikke er han spesielt sterk. Men han er så smart at det ikke er nødvendig. Alltid på rett plass til rett tid. Det har gitt 49 målpoeng på 51 Bayern-kamper (33 mål, 16 assists) og fem mål og to assists for Tyskland. Et fenomen.

5. ROBERT LEWANDOWSKI (BAYERN MÜNCHEN) Polakken har brutt barrierer i år. Kom inn som innbytter og scoretfem mål på ni minutter mot Wolfsburg – en rekord. For Bayern har han vært involvert i 52 mål på 52 kamper i løpet av kalenderåret (41 mål, 11 assists). I tillegg bar han Polen til EM takket være brutale 11 mål og tre assists på syv landskamper. Rene spisser har blitt sjelden vare i dagens fotball, men Lewandowski er en av de gjenværende – og den beste av dem.

4. CRISTIANO RONALDO (REAL MADRID)
Det snakkes om at Ronaldo er over toppen, samtidig har han scoret 50 mål på 50 kamper i 2015 og det sier vel det aller meste om portugiseren. Har rukket å bli tidenes toppscorer iReal Madrid og slått rekorden for antall mål i et Champions League-gruppespill (11). Likevel: Ikke så avgjørende i de viktigste kampene, og ingen titler i 2015. Klaget på dommeren for at han ikke fikk straffe da Benzema jublet for mål mot Getafe – et godt bilde på at Ronaldo har en del å hente som lagspiller.

Saken fortsetter under VGTV-klippet!

3. LUIS SUÁREZ (BARCELONA)
Ikke i nærheten av elegansen til Messi og Neymar, men for en maskin Luis Suárez er. Da de to partnerne manglet i klubb-VM-semifinalen i gårscoret han tre mål, og er oppe i 44 på 55 kamper dette året. Faktaoversikten til nettstedet transfermarkt.de viser at han også har 27 målgivende pasninger. Ofrer seg for laget, utfyller artistene Neymar og Messi på en fantastisk måte. Og i år har han holdt seg unna kontroversene.

2. NEYMAR (BARCELONA)
Tiden da folk trodde Neymar var en YouTube-spiller, er definitivt over. Neymar er etablert blant verdens aller beste spillere – kronet med plass på Ballon d’Or-pallen. 41 mål og 17 assists, og ofte best når det gjelder. Han scoret i begge kvartfinalene, begge semifinalene og finalen i Champions League. Leverer også på landslaget, hvor han har 46 mål på 69 kamper. Utvisningen i Copa América var en sjelden nedtur.

Neymar: Dette betyr tatoveringene mine

1. LIONEL MESSI (BARCELONA)
Året hans har vært spektakulært, selv om det ble litt ødelagt av en tomånedersskade denne høsten. 46 mål og 26 assists på 51 kamper for Barcelona er rett og slett enormt. Kanskje har han aldri vært bedre enn han var denne våren – det fikk Bayern München og JérômeBoateng erfare. Copa América viste at Messi fortsatt ikke får ut hele potensialet på det argentinske landslaget, selv om det ble finaleplass.

2014: Husker du fjorårets liste? | 2013: Eller den fra to år tilbake?

VGs jury: Øyvind Brenne, Sindre Øgar, Trond Johannessen, Knut Espen Svegaarden, Geir Juva og Arilas Berg Ould-Saada.

Er du enig i vurderingene? Del dine tanker i kommentarfeltet!

Les også

 1. Han ble felt av et bakholdsangrep. Sitt eget.

  KOMMENTAR: Da José Mourinho (52) begynte å æreskjelle egne spillere, nyttet det selvsagt ikke å fortsette lenger.
 2. Han måtte venne seg til et liv uten kompisen

  Dette er årets fineste fotballbilde. Og mannen til venstre er årets beste midtbanespiller.
 3. Stor VG-kåring: Iniesta beste midtbanespiller i 2015

  Ingen midtbanespillere har nådd opp til Andrés Iniesta (31) i 2015. Nærmest var en av hans lagkamerater.
 4. Stor VG-kåring: Mannen Guardiola kaller «Gud»

  Han vil helst ikke spille i forsvar, men gjør det ganske bra der. David Alaba (23) er noe for seg selv.
 5. Stor VG-kåring: Alaba beste forsvarsspiller i 2015

  VG har kåret David Alaba (23) til verdens beste forsvarsspiller i 2015. Her får du hele topp ti-listen.
 6. Stor VG-kåring: Buffon beste keeper i 2015

  Han tapte Champions League-finalen, men ringreven Gianluigi Buffon (37) er likevel årets keeper foran en spanjol og en…
 7. Stor VG-kåring: Verdens beste i 2015: Mer enn en keeper

  Å stå i mål handler noen ganger om mer enn praktredninger. Derfor mener VG-sporten at en 37-åring var verdens beste og…

Mer om

 1. Internasjonal fotball

Flere artikler

 1. Folket har talt: Messi bedre enn Ronaldo i 2015

 2. Stor VG-kåring: Derfor er Ronaldo bedre enn Messi

 3. Derfor er Barcelonas «MSN» bedre enn Real Madrids «BBC»

 4. UEFA-kåring: Dette er årets lag i 2015

 5. Neymar på Ballon d'Or-pallen med Messi og Ronaldo

Fra andre aviser

 1. 30 spillere nominert: Igjen kommer Gullballen til å dreie seg om disse to

  Bergens Tidende
 2. Ronaldo i spissen for sju Gullballen-kandidater fra Real Madrid

  Aftenposten
 3. Suárez' utrolige statistikk: Scorer like mye som hele Arsenal til sammen

  Bergens Tidende
 4. Fullstendig Barcelona-kollaps: – Tidenes ydmykelse i Champions League

  Aftenposten
 5. Her er de nominerte til Gullballen

  Bergens Tidende
 6. Suárez' utrolige statistikk: Scorer like mye som hele Arsenal til sammen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder