Liverpool-legende: Nå er Arsenal favoritt til å vinne Premier League

FOTBALL

Arsenal har fortsatt overraskelseslaget Leicester foran seg på Premier League-tabellen, men etter mandagens seier over tittelutfordrer Manchester City mener Jamie Carragher at det er Arsène Wengers menn som er favoritter til å ta gull.

Publisert: Oppdatert: 22.12.15 11:36

– Ja, så vidt. Det er de mange skadene som kommer til å være problemet deres, og det er et spørsmål hvor fort de får spillerne sine tilbake. Men den fire poengs bufferen de nå har fått, og tatt i betraktning av hvordan de andre lagene spiller, gjør at de er små favoritter.

Fått med deg? Man. United trapper opp sikkerheten rundt Louis van Gaal

Det sier den Sky Sports-tilknyttede Liverpool-legenden Jamie Carragher (37). Han var imponert etter at Arsenal i går beseiret tittelutfordrer Manchester City.

– Å slå de store lagene har vært et stort problem for Arsenal over flere år. Jeg vil ikke si at Arsenal har gått en annen retning denne sesongen. Det er mer de andre lagene som har falt, mens Arsenal har opprettholdt nivået sitt fra de foregående årene, sier Carragher, som står bokført med over 500 Liverpool-kamper, ifølge Sky Sports.

Norske Leicester-supportere: Nekter å tro at suksessen vil vare

London-laget har fortsatt to poeng opp til den smått sensasjonelle serielederen Leicester, men ned til Manchester City på 3. plass er det en luke på fire poeng. Det gjør at Arsenal må finne seg i å være favoritter til å vinne ligaen, mener Carragher, som med andre ord ikke tror Leicester holder hele veien inn.

– Arsenal må utnytte seg av at de andre (antatt topplagene) taper terreng for øyeblikket. Og de må utnytte seg av det nå, for neste sesong kommer de andre til å komme sterkere tilbake igjen, bedyrer det tidligere stopperkjempen.

Beckham til VG: - Ferguson gjør meg fortsatt nervøs

En annen som lar seg imponere av Arsenal, er klubblegende Thierry Henry. Han mener Wengers mannskap presterer på en måte de ikke har gjort de siste årene.

– De kunne ikke slå store lag på den måten tidligere, og det var nærmest på en ikke normal Arsenal-måte. De forsvarte seg godt, var kompakte og spilte kontringsfotball. Vi så det mot Bayern München, og vi så det mot Manchester United, sier han.

Oisann: Scorer oftere i Premier League enn i Tippeligaen

Også spillerne har tro på at det kan gå hele veien i Premier League denne sesongen. Det har det ikke gjort for Arsenal siden 2003/04-sesongen.

– Vi har vist hvilke kvaliteter vi har i laget, og vi har tro på oss selv. Vi kan vinne ligaen, sier assistkonge Mesut Özil etter gårsdagens seier. Arsenal-manager Arsène Wenger mener imidlertid det er for tidlig å snakke om gull.

– Det er litt for tidlig å snakke om tittelen, men vi er helt der oppe. Det gir oss selvtillit, sier han. Han kunne også opplyse om at Alexis Sánchez forverret sin skade på trening. Wenger regner ikke med å ha sin chilenske skadespiller tilbake før tidligst 10. januar.

Oppsving etter Henry-slakt: Arsenal-spissen i form

Her kan du lese mer om