Hva er dette?

Klart for sesongens hittils største Premier League-match

Her er lørdagens oddstips

HØYEST MARKEDSVERDI: Manchester Uniteds Paul Pogba ser frustrert ut på akkurat dette bildet i bortekampen mot Hull City i august. Men blant de to pengesterke Manchester-klubbene har han høyest markedsverdi. Foto: Lee Smith Reuters

Så mye er Manchester-spillerne verdt

Det er ikke så mange år siden et Manchester-derby først og fremst hadde lokal interesse. I lørdagens mega-duell er det totalt endret på.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over tre år gammel

Det er bare den fjerde ligarunden som sparkes i gang på Old Trafford i dag, men likefullt er det en av sesongens største bulldosere av en kamp.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Mye av grunnen til det er selvfølgelig foryngelsen på managerfronten for begge lag - duellen mellom de gamle Barcelona-kollegene og senere kamphanene José Mourinho og Pep Guardiola. Selv om det er tidlig ser det ut til begge managerne har fått opp lagene sine til en standard som betyr at klubbene kan være med å kjempe om ligagullet helt inn.

Som i den dramatiske 2011/12-sesongen der gullracet mellom klubbene var spennende helt til siste sesongens siste spark. Særlig spennende var det hele den våren for de nøytrale og i tillegg klin kokos stressende for lagenes supportere. Manchester Uniteds 89 poeng den sesongen er Premier League-rekord for et lag som ikke har vunnet ligagullet.

Husker du? Scheie:– Helt unik i fotballhistorien

Men selvfølgelig har de enorme summene klubbene har investert i spillere hjulpet på at denne kampen har blitt en global duell. I sommer har United kjøpt få spillere, men smart. Og kanskje er ikke City lenger byens beste såkalte kjøpelag?

Vi lar akkurat den diskusjonen ligge. Og siden de nøyaktige kjøpesummene kan være litt vriene å få ut i alle tilfellene og at prisgaloppen i årenes løp ikke har stoppet opp - har vi heller sett på spillernes markedsverdi vurdert av tyske transfermarkt.de. Her er det selvsagt lov å være hoderystende uenig, men slik er listen over blant 100 beste Premier League-spillerne. Alle summer er millioner euro:

MANCHESTER UNITED:

Paul Pogba 70, Ed De Gea, 40, Henrikh Mkhitaryan 37, Wayne Rooney 35, Anthony Martial 31, Juan Mata 31, Morgan Schneiderlin 28, Ander Herrera 28, Memphis Depay 25, Daley Blind 22, Luke Shaw 21, Chris Smalling 20, Eric Bailly 20, Marcos Rojo 19, Marouane Fellaini 15 og Matteo Darmian 15.

Totalsum: 457 millioner euro.

MANCHESTER CITY:

Sergio Agüero 60, Kevin De Bruyne 60, Raheem Sterling 45, David Silva 33, Nicolás Otamendi 32, Ilkay Gündogan 30, Leroy Sané 30, Fernandinho 28, John Stones 28, Jésus Navas 20, Nolito 18, Yaya Touré 16 og Fernando 16.

KOSTBAR CITY-SPILLER: Man. City handlet inn John Stones fra Everton i sommer. Men foreløpig har ikke den engelske A-landslagslagsspilleren så høy anseelse på Transfermarkts markedsverdi-oversikt. Dette bildet er tatt på klubbens trening før Champions League-kval i Bucuresti i august. Foto: John Sibley Reuters

Totalsum: 416 millioner euro.

Dyreste Manchester-derby

Slik dette står kan vi fastslå at dagens match er det dyreste Manchester-derbyet som har vært spilt noen gang. At derbyet har en økende intensitet er derfor ingen overdrivelse. Men at Manchester plutselig har blitt «verdens fotballhovedstad», slik den profilerte Man.City-supporteren Ric Turner påstod i Daily Mail onsdag er en noe forhastet konklusjon. Det er tross alt bare tre måneder siden Real Madrid - Atlético Madrid spilte Champions League-finale for andre gang på to år.

United stanget lenge borte mot Hull sist, men vant til slutt. Og Man.City-spillerne viste tegn til å forstå seg på Guardiolas for dem splitter nye kampopplegg i hvert fall før pause hjemme mot West Ham senest.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter på Tipster

Her må gjestene unnvære Sergio Agüero (a) og laget er trolig nødt til å endre noe på forsvarsformasjonen. Det kan få konsekvenser mot en het Marcus Rashford (a) og en Zlatan Ibrahimovic (a) som har vært på jobb hittil i sesongen. Vi går for hjemmeseier til 2,15 i odds. Spillestopp er kl. 13.25 og TV2 Sport Premium viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Manchester City

Flere artikler

 1. Dette er City-grepene Pep Guardiola har gjort

 2. Guardiola mener City ikke har det som skal til for å vinne Champions League

 3. De Bruyne: – Pep lar seg fortsatt overraske over Premier League-taktikk

 4. Hevder dette er den dyreste fotballtroppen gjennom tidene

 5. Dommeren kan gi rødt kort nummer 100 til City eller Chelsea

 6. City-kapteinen etter gullet: – Liverpool fortjente ikke å ende opp som tapere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder