To måneder uten tap for Vålerenga

Rekdal etter uavgjort mot Strømsgodset: – Misfornøyd med prestasjonen

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga–Strømsgodset 1–1) Driblefanten Ghayas Zahid og kometen Simen Juklerød sørget for at Vålerenga tok poeng for åttende kamp på rad.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

10. juli lå Vålerenga nest sist på tabellen, med 11 poeng. Strømsgodset var nummer tre, 18 poeng foran Vålerenga.

To måneder fram i tid, og Vålerenga med sine åtte kamper uten tap (5-3-0) og Strømsgodset med sine syv kamper uten seier (0-3-4) har ført til at avstanden er skrumpet til seks poeng.

– Jeg er misfornøyd med prestasjonen, men det er ikke noe å si på resultatet. Ballen gikk for tregt, og det var for lite aggressivitet fra vår side, sier Kjetil Rekdal, til TV 2.

Skjedde lite

Det er sterkt av Vålerenga, men alarmerende svakt for Strømsgodset, som ikke klarer å finne igjen vinnerformelen denne høsten. Men trener Bjørn Petter Ingebretsen fant mye positivt etter 1–1.

– Nå så vi ut som et fotballag. Vi sto frem som en samlet gjeng, sier Ingebretsen til TV 2.

I første omgang skjedde det ikke veldig mye på Ullevaal. Feilprosenten på pasningene var stor, og dermed ble det heller ikke skapt stort.

Vålerenga hadde en god mulighet ved Ghayas Zahid, men skuddet gikk centimeter utenfor. I tillegg hadde de en Markus Nakkim-heading, etter frispark, som med litt mer kraft og presisjon ville gått i mål.

Strømsgodset hadde en dobbeltsjanse ved Jonathan Parr, og en ved Kristoffer Tokstad etter et flott innlegg fra nevnte Parr.

Så kom målene

Vålerenga åpnet 2. omgang med å ha ballen i nærmere 40 trekk, uten at det skjedde noe offensivt. Og så benyttet Strømsgodset sjansen: Først en stor sjanse etter en retur fra VIF-keeper Sandberg på et godt Parr-skudd, før Eirik Ulland Andersen ble spilt gjennom av Lars Vilsvik, og Ulland Andersen scoret sikkert bak Sandberg.

– Det var et nydelig forarbeid av Vilsvik. Det er dette jeg har kommet til Strømsgodset for; score mål og være kreativ, sier Ulland Andersen.

Underholdningsmessig tok det seg opp etter pause, og Strømsgodset var heldige som ikke fikk 1–1 minuttet etter at de tok ledelsen.

Etter 56 minutter burde Mounir Hamoud gitt SIF scoring, men i stedet var det Vålerenga som utlignet to minutter senere. Et meget bra raid og forspill av Ghayas Zahid, ga Simen Juklerød sjansen. Espen Bugge Pettersen fikk ikke armene på skuddforsøket, og dermed sto det 1–1 på Ullevaal.

Det skjedde mindre igjen den siste halvtimen, og det var ganske rettferdig med uavgjort i denne kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder