Her er fredagens oddstips

FRYST UT: Paris Saint-Germain signerte Hatem Ben Arfa i sommer, men 29-åringen har fått liten spilletid. Her er franskmannen i aksjon mot Saint-Etiennes Loic Perrin (til venstre) tidlig i september. Foto: Franck Fife AFP

PSG-treneren til Ben Arfa: - Du er ingen Messi

Pariseren Hatem Ben Arfa (29) realiserte drømmen da han i sommer signerte for favorittklubben i barndommen, PSG. Men nå virker drømmen knust.

Artikkelen er over tre år gammel

Paris Saint-Germain har etter noen middelmådige resultater slått kraftig tilbake i den siste ukens to franske Ligue-matcher. Caen ble banket 6–0 forrige fredag og tirsdag ble Dijon sendt hjem til sennepsbyen med et 0-3-tap. Vi tror PSG har rutine nok til å klare sin tredje strake seier på kort tid borte mot Toulouse i kveld.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Men det blir uten Hatem Ben Arfa, som i går ble utelatt fra trener Unai Emerys kamp-tropp for fjerde matchen på rad. Tidligere i uken skal Emery ha sett seg lei på spillerens tilsynelatende manglende motivasjon og stadige solospill på treningene, og ropt følgende til ham:

– Du er ingen Messi. Hvis du var det, ville jeg ikke ha sagt noe ... Du er ikke i stand til å vinne en kamp helt på egen hånd, sa han ifølge torsdagens utgave av den anerkjente sportsavisen L'Equipe (krever innlogging), men som er gjengitt i flere franske medier.

Meritert stjerne

Hatem Ben Arfa er ingen hvem som helst. I en lang karriere har han vunnet det som er å vinne i fransk fotball med toppklubbene Lyon og Marseille. I årene 2011–15 spilte den driblesterke kantspilleren i Premier League for Newcastle og Hull. Og i fjorårssesongen laget han 16 mål og 5 assister for Nice, som endte på en sterk 4. plass i Ligue 1.

Les også: VGs tabelltips for Ligue 1 2016/17

Men mye tyder på at PSG-overgangen var de mektige klubbeiernes idé og ønske – og ikke den nye treneren Unai Emery (44) sin.

Spanjolen førte sin tidligere klubb Sevilla til tre strake Europa League-mesterskap i årene 2014-16, og det er tydeligvis hans e-cupspill-ekspertise PSG har ønsket seg.

Les også: Slik forklarer suksesstreneren den spanske europacupdominansen

Sevilla spilte under Emery en lagorientert, taktisk disiplinert og energikrevende fotball. Emery liker ikke divaer, og ifølge ESPN har han jobbet for å få satt en stopper for enkeltspilleres stjernenykker i kjølvannet av at Zlatan Ibrahimovic og David Luiz har forlatt klubben.

SIER I FRA: PSG-trener Unai Emery ønsker seg spillere som spiller for hverandre og lojalt følger hans taktiske opplegg. Dette bildet er tatt på PSG-pressekonferanse i forrige uke. Foto: Charly Triballeau AFP

Tidligere i måneden kom det på en pressekonferanse varselsignaler fra spanjolen i retning Hatem Ben Arfa.

– Jeg forventer mer av ham. Jeg krever at han spiller mer for laget og mindre for seg selv. I Nice kunne han holde på for seg selv. Men i PSG må han samkjøre spillet sitt mer med lagkameratene, sa Emery ifølge Daily Mail.

– Han må forbedre seg, vente på muligheten sin og levere når den kommer, forlangte Emery.

Hvor denne historien ender er ikke godt å si. Men Emery føler seg tydeligvis trygg nok til å gjennomføre sin stil. Og Ben Arfa må muligens endre på sine vaner for å få spille fast for favorittklubben.

I tillegg til Ben Arfa (mb) er ikke Marco Verratti (mb) med til Toulouse. Vertene har også vunnet sine to siste ligamatcher. Både Oscar Trejo (mb) og dansken Martin Braithwaite (a) har hanglet i de siste dagene, men er med i Toulouse-troppen.

Besøk vår oddstipsside Tipster her

Borteoddsen i et vanlig HUB-spill er etter vår mening for lavt priset til 1,45. Men vi tror PSG orker bedre tre kamper i uken enn Toulouse, og prøver en U i et 1-0-handikappspill. Oddsen blir da 3,40, spillestopp er kl. 20.40 og Viasat Sport sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder