Lukaku-dobbel da United pangåpnet: – En drøm som ble til virkelighet

(Manchester United - West Ham 4-0) Kraftspissen Romelu Lukaku (24) er virkelig i rute til å bli det United har savnet siden sist de vant ligagullet: en toppscorer som putter over 20 mål på én sesong.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Å spille her i dag var som en drøm som ble til virkelighet for meg, foran så mange fans. Men det viktige var å vinne. Vi har startet bra, sa Romelu Lukaku til Sky Sports.

Han kostet rundt 850 millioner kroner, men Lukaku så ikke ut til å være preget av prislappen i sin hjemmedebut på Old Trafford. Det belgiske beistet senket West Ham omtrent på egenhånd med to scoringer i det som var en meget overbevisende serieåpning av Manchester United.

Les også: Lukaku ser hver eneste PL-kamp i opptak

– Jeg er glad på lagets vegne. Alle her har en jobb, min jobb er å score mål. Dette var en lovende start, sa United-spissen.

SUPERSPISS: Romelu Lukaku fikk en drømmekveld sammen med angrepsrekken til Manchester United. Foto: Oli Scarff AFP

Manchester United-manager José Mourinho har ikke tapt en åpningskamp siden han var sjef i Benfica i 2000 og var selvsagt svært fornøyd med sin nye investering. I likhet med de andre topplagenes sommerkjøpte spisser leverte også Lukaku i første kamp.

– Når nye spillere kommer til nye klubber, spesielt spisser, forventer man mål. Å score i første kamp er da selvsagt viktig for selvtilliten, både for Morata (Chelsea), Rooney (Everton) og andre spisser, sa Mourinho, som trolig også tenkte på Alexandre Lacazette (Arsenal) og Mohamed Salah (Liverpool).

– På grensen til arrogant sesongåpning av United, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Les også: Svarer på Lindelöf-kritikken

van Persie siste med over 20 mål

Det var uansett Lukaku som stjal showet. Og kanskje kan han være den toppscoreren Manchester United har skreket etter siden sist de vant ligagullet i 2013. Da noterte Robin van Persie seg for solide 26 scoringer - og klubben ble suveren seriemester. Siden den gangen har hollenderen, Sir Alex Ferguson og flere managere forsvunnet. Og på fire sesonger er det Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimovic som har vært nærmest 20-tallet med sine 17 scoringer i én og samme sesong. Sånn sett spiste Lukaku inn ti prosent i åpningskampen.

Kampens første mål kom etter 33 minutter. Marcus Rashford leverte en krempasning til spissen som var iskald med keeper Joe Hart, skuddet gikk via stolpen og i mål.

Rett etter pause brukte han hodet. Et frispark ble lempet inn i feltet og foran mål var kraftspissen sterkest og headet inn 2-0.

VG+: Derfor er United rikest uten å være best

West Hams mareritt

Det var heller ikke helt tilfeldig at Lukaku skapte trøbbel for West Ham, han sto med ti mål på de elleve siste kampene mot londonerne. I tillegg skapte laget flust av muligheter etter energisk angrepsspill, kampen gjennom. Marcus Rashford dunket ballen i stolpen, mens Henrik Mkhitaryan og Juan Mata også brente noen feite sjanser. Tre minutter før slutt var det i stedet innbytter Anthony Martial som satte inn 3-0 - før Paul Pogba skjøt inn 4-0 fra distanse i det 90. minutt.

Les også: Rooneys drømmedag

Kampen ble dermed en lykkepille for de som har Manchester United i hjertet og som minnes en frustrerende fjorårssesong, spesielt på hjemmebane, hvor United spilte uavgjort i 10 av 19 kamper på Old Trafford og bare scoret 26 mål.

Trolig blir det mange flere scoringer denne sesongen.

– Forrige sesong startet vi også med å vinne, men prestasjonen og selvtilliten i gruppen er det som betyr noe nå. Vi tapte to poeng mot West Ham her forrige sesong. Nå handler alt om selvtilliten, sa Mourinho.

Fikk du med deg? VGs Premier League-tips

PS! José Mourinho alltid har vunnet seriegull i sin andre sesong i hver eneste klubb han har ledet.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City17112447192835
4Chelsea179263125629
5Tottenham Hotspur177553224826
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder