GRØNN JUBEL: Her har Morten Berre satt inn 1-0 for Vålerenga mot Aalesund. Foto: Scanpix Foto:

Moa: - Formen er veldig bra

Enga-fest på Ullevaal

ULLEVAAL (VG Nett) (VIF-AaFK 3-0) Moa gleder seg stort til landslagssamling etter nedsablingen av Aalesund.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


- Nå er det moro. I dag beholdt vi troen og det ga belønning til slutt, sier Mohammed Abdellaue til VG Nett etter 3-0 på Ullevaal.

Spissen tegnet seg for 2-0-målet på typsik toppscorervis. Neste uke er spissen med på A-landslagssamlingen før kampene mot Ukraina og Montenegro.

- Nå gleder jeg meg til å stille på landslagssamling. Det er gøy å være tilbake i troppen, og jeg føler formen er veldig bra, sier Moa.

I siste halvdel av andreomgangen på Ullevaal løsnet det fortjent nok for Martin Andresens menn.

- En kamp som forventet. Vi hadde ballen hele tida, mens de lå i forsvar og klinket unna hele tida. Denne gangen klarte vi å male og male på, som vi ikke klarte mot Hønefoss. Og da blir det mål til slutt, sier VIF-sjef Martin Andresen.

VG LIVE:Se hele intervjuet her!

67 minutter var spilt da Bojan Zajic fant hodet til Morten Berre i feltet, og veteranen stusset hjemmelaget i ledelsen til stor jubel for de 18.004 på tribunen.

VG LIVE:Se målet her!

Kantspilleren, som ble kåret til banens beste, jublet hemningsløst foran supporterne som hadde møtt opp i rikt monn.

VG LIVE: Referat med høydepunkter fra kampen!

Sju minutter senere var det Mohammed Abdellaues tur. Etter en flikk fra innbytter Bengt Sæternes kranglet han ballen inn med en tupp forbi Anders Lindegaard fra kloss hold.

VG LIVE:Se målet her!

SATTE KAMPENS SISTE: Vålerengas Freddy dos Santos. Foto: Scanpix

Og på overtid fikk Freddy dos Santos æren av å pirke inn 3-0 etter at Zajic hadde kommet seg fri i feltet.

VG LIVE:Se målet her!

Seieren sender Vålerenga forbi Aalesund på tabellen, og opp på midlertidig andreplass. Mens Kjetil Rekdal må reise hjemover vel vitende om at laget nå har tre strake tap i eliteserien.

- Det viktigste for meg er å spille bra for Vålerenga, så får vi se hva slags rolle jeg eventuelt får på landslaget. Det har jeg ikke tenkt så mye på, sier Moa.

I tverrliggeren

Helt sjanseløse var imidlertid ikke de oransje. Både Johan Arneng, som dunket ballen i tverrliggeren fra 18 meter før Vålerengas ledermål, og Tor Hogne Aarøy som misset alene med keeper, kunne endret på poengfangsten.

- VIF var bedre enn oss totalt sett og vant fortjent. Det er ikke noe å si på det. Vi hadde sjansene våre, men scoret ikke. Det er første gang på lenge, og det er skuffende, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal etter kampen.

VG LIVE:Se hele intervjuet

Men Vålerenga - for anledningen i grønne drakter for å sette fokus på miljøet - var det førende laget også i første omgang. En omgang som for øvrig var av varierende kvalitet.

Moa, Mohammed Fellah og Luton Shelton hadde alle sine muligheter til å score åpningsmålet, men presisjon i det avgjørende øyeblikket var mangelvare. Aalesund hadde en sjanse i første omgang, da Magnus Sylling Olsen fikk ut noe av det beste i Lars Hirshfeld på etter en kombinasjon med Johan Arneng.

VG LIVE:Alle målene fra runden (oppdateres fortløpende)

VG Nett kommer med mer fra Ullevaal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder