SJELDENT SYN: Her er Petter Vaagan Moen i aksjon for Queens Park Rangers i en seriekamp mot Hull for nesten nøyaktig ett år siden. Nå er nordmannen ferdig i klubben. Foto: Pa Photos

Petter Vaagan Moen til VG: - Jeg måtte bort

Nordmannen er ferdig i QPR

Svenske og norske klubber aktuelle

LA MANGA (VG) Petter Vaagan Moen (27) skjønte at det ble vrient å komme på laget da han fikk beskjed av manageren i QPR om å trene mindre.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Etter to-tre kamper ute av laget, gikk jeg til manager Neil Warnock og spurte hva jeg kunne gjøre annerledes for å komme meg på laget igjen. Han sa at han var fornøyd med alt, og beskjeden var faktisk at jeg «burde trene mindre, stå igjen mindre etter treningen for å øve for meg selv», sier Vaagan Moen til VG.

- Jeg er lykkelig nå

I går ble kontrakten hans med QPR kansellert, han kom hjem til Norge - og dro rett hjem til Hamar etter et drøyt år i England, der størsteparten av tiden har gått med til å fortvile over sjansene han aldri fikk.

- Jeg er veldig lykkelig nå. Helt ærlig; jeg har ikke vært så lykkelig siden i fjor sommer, sier Vaagan Moen - som hadde en stor sesong i Brann i 2010. Det førte ham til London og Queens Park Rangers, som såkalt Bosman-spiller.

Det vil si at han kom gratis til London-klubben, som da spilte på nivå to, i Championship. I fjor vår rykket klubben opp, men Vaagan Moen deltok i svært liten grad.

- Jeg var frustrert, men jeg ville gi det en mulighet til. I september skjønte jeg at dette ikke ville gå. Fra da av handlet det bare om å komme seg vekk. Det har vært som et j .... dårlig ekteskap dette - tror jeg, sier Petter Vaagan Moen.

- Angrer du på at du dro?

- Nei. Jeg har fått oppleve en drøm jeg hadde, på nært hold. Jeg lyktes ikke, og jeg har vært langt nede. Men jeg er blitt sterkere av det. Til slutt var det ikke til å leve med. Jeg måtte bort, sier Vaagan Moen.

Har fortsatt store ambisjoner

TUNGT OPPHOLD: Petter Vaagan Moen, her fra landslagets treningskamp mot Irland i 2010, forteller til VG at han har vært langt nede under oppholdet i QPR. Foto: Erlend Aas, Scanpix

Han hadde vurdert å gi det en siste sjanse da Neil Warnock ble sparket og Mark Hughes kom inn. Men dagen før byttet skjedde, da fikk Vaagan Moen kink i nakken..

- Jeg liker ikke å forsvare meg selv. Men her klarer jeg ikke å si at jeg ikke var god nok. Jeg mener selv at jeg var blant de som lå bak de beste, i sjiktet 10-16 av spillerne i stallen. Og da er det vanskelig å akseptere at du ikke får sjansen.

- Jeg fikk heller aldri en forklaring. For meg er det viktigst å spille. Det er da jeg utvikler meg, og der er det jeg har vært vant til de siste årene; være en sentral spiller. Og jeg har fortsatt store ambisjoner som fotballspiller, sier Vaagan Moen.

Han kunne sittet ut denne sesongen - og neste - og tjent masse penger. Men det var aldri aktuelt. Petter Vaagan Moen har sagt fra seg mange pund for å komme videre i karrieren.

- Hva nå?

- Nå skal jeg hjem og hvile ut - og tenke. Så skal jeg sette meg ned med agentene mine og finne ut hva som kan være neste stopp. Det blir enten i Sverige eller Norge. Jeg må finne en klubb som bruker meg i min beste posisjon, som offensiv midtbanespiller, sier Vaagan Moen.

Etter det VG vet er både Brann, Viking og Vålerenga klubber som skal være interessert - i Norge. IFK Göteborg og Helsingborg blant klubber som har vist interesse i Sverige.

- Det er små marginer i fotball. Om treneren liker deg eller ikke. Hadde treneren min likt meg, så hadde jeg kanskje fått flere sjanser. Nå ble det ikke sånn. Men jeg er klar for nye utfordringer nå, sier Petter Vaagan Moen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder