STÅLKONTROLL: Abdisalam Ibrahim (f.v), Valon Berisha og Joshua King under gårsdagens trening. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Gode nok for A-landslaget - ikke sikret plass på U21

Tor Ole Skullerud: - Man kan gjerne kalle det for et paradoks

TEL AVIV (VG) Valon Berisha og Joshua King lekte seg med ball dagen før Italia-kampen, gode nok for A-landslaget - men uten plassgaranti på det norske U21-landslaget.

  • Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

På A-landslaget begynner de å bli godt etablerte - faktisk har nylig «Israel-innflydde» Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Joshua King og Valon Berisha til sammen fått hele 43 A-landskamper.

I VM-kvalifiseringen mot Albania på fredag startet de tre førstnevnte, mens Berisha kom inn ved pause, og således er det en veletablert A-lagskvartett som har sluttet seg til EM-troppen.

VG Direkte: Se Foppall-gjengens oppkjøring til landskampene her fra klokken 17!

- Luksusproblem

På gårsdagens trening smilte de bredt, og imponerte i firkantspillet pressen fikk overvære. Men, selv om de nå er blant de mest uthvilte spillerne i den norske troppen, kan ikke Tor Ole Skullerud love dem noen fast plass videre i turneringen.

- Jo, man kan gjerne kalle det for et paradoks. Men det er også en voldsom styrke at ingen er sikret en plass på dette laget. Det har neppe noen gang vært et alderskull som har hatt en slik problemstilling, det er så mange gode spillere å velge mellom. Å ta ut laget fremover, blir vanskelig, men det er heldigvis et luksusproblem, mener Skullerud.

- Positivt

Også toppfotballsjef Nils Johan Semb mener det er paradoksalt at man kan være gode nok for A-landslaget, men ikke nødvendigvis for U21-landslaget, hvorspesielt kampen om midtbaneplassene er beintøff.

Han synes likevel ikke det er problematisk, selv om det i Norge for tiden foregår en nokså heftig debatt om hvilket av de to landslagene som er det beste.

- Det er et paradoks, men samtidig positivt. Det har helt klart aldri vært en generasjon hvor det har vært så mange gode fotballspillere i de samme årskullene (hovedsakelig født i 1990 og 1991, journ.anm.).

- Sterk gjeng

Tor Ole Skullerud gikk langt i å antyde at han ville bruke noen friske ben mot Italia på gårsdagens pressekonferanse. Det kan bety at hele A-lagskvartetten kan få solid med spilletid i kveldens gruppefinale mot Italia på kompakte Bloomfield stadium i Tel Aviv, uten at spillerne selv tar det som noen selvfølge at de starter.

- Det er en veldig sterk gjeng her nede, som har gjort det veldig bra så langt, skryter Valon Berisha.

- Det er ingen selvfølge at hverken jeg eller noen av de andre går rett inn på laget, men jeg er i alle fall klar og føler meg god nok, sier en offensiv Markus Henriksen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder