SOLID: Caroline Graham Hansen satte sitt preg på den første omgangen da Norge møtte Sveits i ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

«Caro» god da Norge vant EM-test

(Norge-Sveits 2-1) Caroline Graham Hansen (22) er tilbake i form. Det skal landslagssjef Martin Sjögren være glad for.

Artikkelen er over to år gammel

I EM-testen mot Sveits i Skien i ettermiddag var det Wolfsburg-proffen som hadde regien på det meste de norske fotballjentene skapte.

22-åringen var nest sist på ballen da Norge tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Ada Stolsmo Hegerberg ble spilt fri av «Caro» og utnyttet et elendig sveitsisk forsvarsspill. Alene med keeper satte Hegerberg inn 1-0.

Forsvarstrøbbel

En god Graham Hansen satte også opp Kristine Minde alene med keeper i det 37. minutt. Avslutningen var for dårlig plassert, og keeper holdt ballen.

– Det er godt å se «Caro» i matchform. Hun viser tydelig hvilke spissegenskaper hun har og ligger bak mye av det vi skaper. Det er fint å ha henne tilbake, sier landslagstrener Martin Sjögren til VG.

– Konklusjonen er at vi tar et lite steg fremover. Vi slår en ganske sterk motstander, men vi har fortsatt en del å gå på når det gjelder besluttsomhet, særlig i angrepsspillet, mener Sjögren.

Sett denne? Skadeplaget Graham Hansen: – Har null stress med å komme tilbake

– Vi har bra kontroll bakover, meldte Sjögren til NRK i pausen. Det var å ta hardt i, for Norge hadde problemer defensivt.

Det ble litt enklere for det norske forsvaret da Sveits største stjerne, Ramona Bachmann, måtte gå ut med skade fem minutter før pause. Men i 2. omgang ble Norge presset på defensiven. Utligningen kom etter 60 minutter etter nok et unødvendig balltap på egen halvdel av Ingvild Isaksen.

Se høydepunktene fra kampen:

Perle fra Minde

Lara Dickenmann fikk tid og rom og sendte i vei et langskudd som dagens jubilant, Ingrid Hjelmseth (37 år i dag), ikke nådde opp på.

Men Norge svarte tvert og gikk rett i angrep. Ballen endte hos Kristine Minde som scoret et kanonmål i 61. minutt. Fra skrått hold - og med venstrefoten - plasserte hun ballen i lengste hjørne.

I 75. minutt var Ingrid Hjelmseth i full strekk igjen og hindret nok en utligning. Det siste kvarteret fortsatte Sveits presset uten å få uttelling.

Norge kom fra et par stygge tap for Spania og Japan i Algarve Cup i mars, og da smakte det nok godt med en seier mot EM-klare Sveits.

NRK-ekspert Tom Nordlie oppsummerte slik:

– Norge har invitert Sveits inn i kampen med å slurve i eget spill på egen banehalvdel. Mange personlige feil, men mye å bygge å videre på.

Landslagssjef Sjögren forteller at det gjenstår to kamper før sommerens EM:

– Det blir USA i Sandefjord i juni, og så én kamp på precampen før EM. Vi vil gjerne ha tid til å trene også når vi er samlet. Du sitter alltid med følelsen av at vi skulle hatt enda mer tid og flere kamper, men vi følger vi den planen vi har lagt.

PS! Emilie Bosshard Haavi sto over kampen på grunn av et kjevebrudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder