DEFENSIV MIDTBANE: Fred, her i duell mot Napolis Marek Hamsik, jobber først og fremst for å forhindre mål imot. Foto: Andreas Solaro AFP

Hevder City bruker Sánchez-pengene på Fred: – Helt ville vesten

Her er tirsdagens oddstips

Det ble ingen Alexis Sánchez for Manchester City. Kanskje blir pengene brukt på brasilianske Fred istedenfor.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Britiske Daily Mail hevder i hvert fall å vite at så er tilfellet.

Tabloidavisen skriver at Sjakhtar Donetsk-spilleren er identifisert som arvtageren til Fernandinho (32), som også han ble hentet fra den ukrainske klubben i sin tid.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Manager Pep Guardiola skal etter sigende ha latt seg imponere stort over 24 år gamle Fred da Manchester City og Sjakhtar møttes i Champions League tidligere i sesongen, og nå skal spanjolen stå klar med sjekkheftet til klubbens styrtrike eiere.

Overgangssummen? 50 millioner pund, skriver Daily Mail, eller omkring 550 millioner kroner, og hevder at overgangen trolig kommer til å være i boks før januarvinduet stenger.

Det vil i så fall bli den - enn så lenge - siste av mange overganger dette vintervinduet. Ved endt mandag hadde Premier League-klubbene vært involvert i 60 overganger bare i januar, ifølge samme avis, og selv om de fleste har dreid seg om mindre overganger og lån til lavere divisjoner, har det også skjedd noen store utskiftninger.

Fått med deg? Nok en Liverpool-stjerne på vei bort

Alexis Sánchez og Henrik Mkhitaryan har byttet klubb. Southampton mistet sin beste forsvarer til Liverpool, som selv måtte se Philippe Coutinho forlate klubben til fordel for spanske Barcelona.

– Helt ville vesten, skriver Martin Samuel for Daily Mail.

PSG-stjerne: Aktuell for Premier League

Samuel tror det har å gjøre med at klubber vil kjøpe seg ut av trøbbel eller tilbake i konkurranse igjen, og det er TV 2-kommentator Øyvind Alsaker enig i. Han peker på Manchester Citys dominans som en av årsakene til overgangsbonanzaen.

– Det skaper en panikk hos de andre lagene, for er du José Mourinho, Antonio Conte eller Jürgen Klopp kan du ikke slå deg til ro med å være 12, 15 og 18 poeng bak halvveis i sesongen. Det er en erkjennelse de må ta innover seg, og tida er avgjørende, sier kommentatoren til VG.

VGs tips: Begge lag scorer

Det spørs om Fred blir City-klar før overgangsvinduet stenger, men han blir uansett ikke klar til ligacupsemifinalen mot Bristol. Den spiller Manchester City tirsdag kveld, og blåtrøyene har 2-1 å gå på etter seieren for to uker siden.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Championship-laget tok ledelsen og hadde et råsterkt 1-1-resultat halvveis i lommen da en Sergio Agüero-scoring senket dem på overtid. Likevel trenger de fortsatt «bare» en 1-0-seier for å ta seg videre her, noe som betyr at Manchester City neppe vil hvile for mange nøkkelspillere.

Manchester City burde selvfølgelig ta seg komfortabelt til finalen – selv uten skadeproblemene til Mendy (f), Delph (f), Kompany (f) og Jesus. Men de lyseblå gjestene har sluppet inn mål i fem strake kamper, og Bristol viste sist at de kan straffe dem, så vi tror begge lagene vil tegne seg på scoringslisten her.

Begge lag scorer til 1,85 i odds er vårt tips. Kampen ser du på Viasat 4. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder