TIL ENGLAND: Leo Skiri Østigård, her i aksjon mot Portugal under U19-EM i sommer. Foto: Mikko Stig / NTB Scanpix

Bekreftet: Molde-talentet Østigård klar for Brighton

Leo Skiri Østigård (18) er klar for Premier League-klubben Brighton. Det bekrefter klubben selv på Twitter.

Brighton Hove and Albion skriver på sin Twitter-konto at 18-åringen har signert en treårskontrakt.

Ifølge klubben selv kommer Leo Skiri Østigård først og fremst til å være en del av klubbens U23-lag.

les også

Slik kan Molde beholde Håland ut sesongen: – Interesserte klubber har åpnet for det

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Han er en ung spiller, og har allerede tilegnet seg erfaring i Norge, og for U19-landslaget, sier manager Chris Hughton til klubbens offisielle hjemmeside.

Videre sier manageren at Østigård får utvikle seg under U23-manager Simon Rusk, men at han vil holde et øye med 18-åringens utvikling.

Overgangssummen er foreløpig ikke kjent.

VG var også vært i kontakt med Even Østigård, som tilla at han «ikke ønsker å si noe mer om dette på nåværende tidspunkt».

I sommer viste Østigård seg frem som midtstopper for Norge under U19-EM i Finland. VG omtalte tidligere i august at hans rådgivere under mesterskapet skal ha vært i møter med en representant fra Barcelona.

les også

Kilder til VG: Barcelona-representant i møte om Molde-talent

Østigård har vært utlånt fra Molde til Viking denne sesongen. I starten av august gjorde stortalentet det klart at han avbrøt lånet.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater denne klubben her, som jeg på kort tid har blitt glad i. Men slik er dette gamet. Det har vært en fantastisk tid, og nå håper jeg at dere rykker rett opp der Viking hører hjemme, skrev han.

Det er ikke første gang en spiller representert av agent Jim Solbakken blir Brighton-spiller. I fjor var det Mathias Normann som signerte for den sørengelske klubben. Han har siden den gang vært på utlån til Molde.

Nå ligger Østigård an til å forlate Molde etter kun å ha spilt syv minutter for klubben i Eliteserien, i et kort innhopp mot Sarpsborg forrige sesong.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder