FRA START ELLER IKKE: Det er spørsmålet angående Virgil van Dijk i øyeblikket. Han var på benken da Huddersfield ble slått 3-0 forrige helg. Foto: Phil Noble Reuters

Carragher om Liverpools rekordkjøp: Gå ned i vekt, van Dijk!

Her er søndagens tippetips

Jürgen Klopp vil ikke love bort den ene stopperplassen til rekordkjøpet Virgil van Dijk. Og klubblegende Jamie Carragher mener stopperen må komme seg i bedre form.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg tror han kommer til å bli en fantastisk signering, er den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher imidlertid klar på, ifølge Liverpool Echo.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Men han må komme seg i bedre fysisk form, og også litt ned i vekt. Han ser faktisk litt for stor ut. Kanskje er det fordi han ikke var med på preseason og fordi han ikke fikk med seg så mange kamper for Southampton (før han kom til Liverpool), fortsetter han, som selv fikk over 500 ligakamper for Mersey-side-klubben mellom 1996 og 2003.

Ronny Deilas tidligere elev i Celtic, Virgil van Dijk, altså, ble tidenes dyreste forsvarsspiller da Liverpool bladde opp for ham i vintervinduet. Galskap, mente manager Harry Redknapp, men flere forsvarte prislappen.

Deila om van Dijk: - Verdt hver eneste krone

Selv fikk stopperen en drømmedebut da han stanget inn vinnermålet i FA-cupen mot byrival Everton, men siden har det gått noe tråere. Liverpool hadde en rekke med 18 kamper uten tap, men med van Dijk på banen mot bunnlaget Swansea ble rekken brutt. Fem dager senere var han igjen i aksjon da West Bromwich ble for sterke i FA-cupen, og da Liverpool var tilbake på vinnersporet med 3-0-seier borte mot Huddersfield forrige helg, var det uten den nederlandske stopperen.

– Det er helt normalt, forklarte manager Jürgen Klopp om van Dijk-vrakingen mot Huddersfield. Han foretrakk istedenfor Dejan Lovren i tospann med Joel Matip.

– De har spilt lengre sammen enn Virgil, og Southampton spiller også en helt annen stil enn det vi gjør. I tillegg har det å gjøre med hans fysiske form. Om et halvt år er det åpenbart at Virgil kommer til å være en helt annen spiller enn han var forrige uke og det han kommer til å være neste uke, sa Klopp ifølge The Independent.

Les også: Liverpools enorme spillerflukt

VGs tips: Over 2,5 mål

Tottenham ga Liverpool juling (4-1) da lagene møttes på Wembley tidligere i sesongen, men Liverpool-kaptein Jordan Henderson er klar på at de ønsker revansje.

Med to av ligaens mestscorende lag (Liverpool nr. 2, Spurs nr. 4) er forventningene om et forrykende oppgjør absolutt til stede, og vi krysser fingrene for at det blir nettopp slik.

En Spurs-ligakamp inneholder i snitt 2,84 mål denne sesongens, mens en Liverpool-kamp har solide 3,44 mål i snitt. De siste ti kampene dem imellom har det blitt nettet 31 ganger, og vi tror at de angrepsvillige lagene igjen finner nettmaskene ved flere anledninger.

Kampen blir ikke mer defensiv av at Tottenham ennå ikke har Toby Alderweireld (f), Danny Rose (f) eller Harry Winks (m) tilbake fra skade.

Derfor foreslår vi et spill på over 2,5 mål til 1,55 i odds, men Harry Kane som målscorer til 2,10 er også en mulighet. Spillstopp er 17.25, og kampen kan du se på TV 2 Sport Premium.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder