FEILET I CHELSEA: Mohamed Salah (t.v.) gjør seg klar til å få en sjelden sjanse da han spilte for José Mourinho i Chelsea tilbake i februar 2014. Foto: GLYN KIRK / AFP

Mourinho: - Jeg solgte ikke Salah, jeg kjøpte ham

Mohamed Salah (25) slo aldri til i Chelsea. Det vil ikke daværende manager José Mourinho ta skylden for.

Portugiseren går heller ikke med på at det var han som solgte egypteren etter et mislykket Chelsea-opphold med få kamper før Salah ble sendt videre på lån først til Fiorentina og så Roma.

– Folk sier at det var jeg som solgte Salah. Det er omvendt. Jeg kjøpte Salah. Det var jeg som ba Chelsea kjøpe ham. Men han var ung da han kom og han var ikke klar, verken fysisk eller psykisk. Alt var tøft for ham, sier Mourinho ifølge ESPN Brazil.

les også

Salah hylles etter storspill: – Han må få Gullballen

Mourinho sier Salah selv ba om å få gå på lån, og egypteren fikk viljen sin til slutt.

– Han ville spille mer, bli mer moden og vi sendte ham til Fiorintina. Det var en kollektiv avgjørelse. Men avgjørelsen om å selge ham og bruke pengene på å kjøpe en annen spiller, var ikke min. Uansett, i fotball gjør vi feil hele tiden. Noen spillere utvikler seg ikke slik vi venter, andre når ikke nivået vi trodde. Sånn er denne jobben, sier José Mourinho.

– Har vært fantastisk

Liverpool hentet Mohamed Salah fra Roma før denne sesongen og har fått valuta for pengene. 43 mål i alle turneringer, og fortsatt er det mye å spille om - som en finale i Champions League. Egypteren har overrasket alle.

– Det kan til og med ha overrasket ham selv. Det har vært fantastisk. Men han er en god spiller som er moden, har gjort seg masse erfaringer og som passer perfekt inn i stilen til Liverpool, til treneren og klubben, fastslår José Mourinho.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder