Kamara scoret og ble kåret til banens beste i LA Galaxy-debuten: – Det er det man drømmer om

(LA Galaxy – Portland Timbers 2-1) Både Ola Kamara (28) og Jørgen Skjelvik (26) fikk en god start på sesongen da LA Galaxy tok tre poeng i deres første MLS-kamp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I LA Galaxys sesongpremiere for 2018-sesongen fortsetter Kamara hvor han slapp.

Han scoret 19 ganger for Columbus Crew forrige sesong, og natt til mandag åpnet han målkontoen for Galaxy da de spilte sin første kamp for sesongen hjemme mot Portland Timbers.

les også

Kinesisk klubb ville gjøre Kamara til en av tidenes dyreste norske spillere

«Ingrediensen de har manglet»

Det var stor interesse for sesongåpningen i Los Angeles. 24.462 tilskuere på et utsolgt StubHub Center fikk se Kamara sende vertene i føringen.

Han brukte 32 minutter på å notere seg for sin første scoring da han brystet ballen i mål i duell med to spillere. Han kunne knapt ha bedt om en bedre start.

– Det er mye følelser i sving rundt den første kampen, og det er utrolig deilig å få denne starten i en større klubb, sier Kamara til VG.

– Å score i debuten er jo det man som spiss drømmer om. Da blir man kvitt noe av det presset, og man viser supporterne at man kan levere.

les også

Jørgen Skjelvik får lukrativ avtale i USA

Bare to minutter etter Kamaras scoring doblet Romain Alessandrini ledelsen for Galaxy.

Kamara var et konstant uromoment for Timbers-forsvaret, og ble kåret til banens beste spiller i Galaxy-seieren.

«Han ser ut ingrediensen Galaxy har manglet, og bidrar med besluttsomhet, intelligens og sylskarpe avslutninger», skriver MLS Soccer, MLS’ offisielle nettsted, om den norske landslagsspissen.

– Det var helt perfekt, selv om jeg ikke vet hvor riktig det er at jeg var den aller beste ut på der. Men jeg følte meg farlig og følte jeg spilte bra, og det var veldig deilig med tre poeng, sier Kamara.

Roser Skjelvik

les også

Bob Bradley skriver historie – tar over Los Angeles' nye storklubb

Jørgen Skjelvik fikk også sin Galaxy-debut i Sigi Schmids forsvarsrekke. Sebastian Blanco reduserte for Portland Timbers og sørget for at Skjelvik ikke kunne juble for smultring i debuten, men den tidligere Rosenborg-spilleren spilte hele kampen og gjorde en god figur.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med Skjelvik, men Kamara hadde et par ord om lagkameraten:

– Han var veldig, veldig god. Jeg tror folk skjønner at han er en meget god midtstopper, og han passer i tillegg bra inn i ligaen her. Jeg snakket med lagkamerater om Jørgen etter kampen og de sa bare «wow».

les også

Kamara ut mot USA-kritikk: – Bare tull

Tidligere natt til mandag fikk også Magnus Wolff Eikrem sin MLS-debut da hans Seattle Sounders tapte 0–1 hjemme for LAFC og Bob Bradley.

Eikrem startet oppgjøret på benken og spilte hele 2. omgang for Sounders, uten å markere seg nevneverdig.

Jo Inge Berget sto over New York City FCs sesongpremiere på grunn av skade. Bergets arbeidsgiver vant 2–0 over Sporting Kansas City.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder