«Hovmesteren» avgjorde thrilleren

(Colombia-Tunisia 1-0) Med én ring i øret, 11 ringer på armen og masse lyse krøller i en såte på toppen av hodet, fremstod Colombia-veteranen Carlos Valderrama som selve «hovmesteren» i Montpellier i går.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Og selvfølgelig måtte det bli HAN som til slutt avgjorde det hele.

Etter å ha servert ballen på sølvfat til medspillerne i mer enn 80 minutter - uten at noen klarte å få «kula» over målstreken - kom til slutt pasningen som avgjorde thrilleren.

Innbytter Leider Preciado lot riktignok Tunisia-keeper få føling med ballen. Men denne gangen lot den seg ikke stoppe.

Og 36-årige Valderrama, som knapt gadd å løpe da Colombia tapte 0-1 for Romania i lagets første VM-kamp, fikk lønn for at han nå hadde tatt seg kraftig sammen.

Vant duell

I går løp Valderrama - som til daglig spiller for klubben Miami Fusion i USAs Major League Soccer - stadig i gode posisjoner og leverte presise pasninger på rekke og rad. Og da det virkelig gjaldt, syv minutter før slutt, tro han også til og vant en nærkampduell.

I en situasjon der ingen lenger venter at stjernen skal ofre sine aldrende fotballbein, overrasket Carlos både seg selv og andre. Først vant han ballen fra en tunisier, dernest leverte han et perfekt gjennomspill til Preciado som i dag kan kalle seg matchvinner.

Men den virkelige matchvinneren er Carlos Valderrama, som i sin 107. landskamp sørget for at Colombias underverden foreløpig har skrinlagt sine tanker om en lite hyggelig hjemkomsthilsen til trener Hernan Dario Gomez og hans spillere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder