LAGKAMERATER? Jørgen Skjelvik (t.v.) og Ola Kamara kan utgjøre Los Angeles Galaxys nye norske duo.

LAGKAMERATER? Jørgen Skjelvik (t.v.) og Ola Kamara kan utgjøre Los Angeles Galaxys nye norske duo. Foto: NTB scanpix ,Reuters

Kamara og Skjelvik kan bli lagkamerater i LA Galaxy

Etter det VG har grunn til å tro, skal målmaskinen Ola Kamara (28) stå øverst på MLS-klubben Los Angeles Galaxys ønskeliste.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

LA Galaxy har allerede sikret seg Jørgen Skjelvik fra Eliteserie-mester Rosenborg, og nå skal de være lystne på å hente landsmann Ola Kamara fra MLS-rival Columbus Crew.

Flere kilder bekrefter overfor VG at LA Galaxy er på spissjakt, og øverst på ønskelisten står Ola Kamara, som har hamret inn mål for Columbus Crew.

– Det er alltid morsomt med mye interesse når man har gjort det bra. Det er jo et kompliment i seg selv, sier Kamara til VG, og legger til at han ikke ønsker å kommentere noe utover det.

Les også: Kamara slår tilbake mot USA-kritikk

VG har fått bekreftet at LA Galaxy har tatt kontakt med Kamaras representanter og gitt uttrykk for at de er svært interessert i ham.

Skjelvik: – Hadde vært veldig hyggelig

Hvittrøyene fra Los Angeles hadde en miserabel 2017-sesong, og for første gang på åtte år tok de seg ikke videre til sluttspillet.

Så du denne? Jo Inge Berget kan være på vei til MLS

Kamara – som returnerte til det norske landslaget i år – var en viktig bidragsyter da Columbus Crew tok seg til semifinale i sluttspillet. Der ble de imidlertid slått ut av Toronto, som til slutt gikk helt til topps og tok en historisk trippel i USA.

Jørgen Skjelvik, som allerede er klar for «Los Galacticos», sier til VG at han håper på å bli gjenforent med Kamara, som han spilte sammen med i Stabæk.

– Hvis det skulle skje, så hadde det selvfølgelig vært veldig hyggelig. Det å eventuelt bli gjenforent med ham vil nok hjelpe på trivselen.

– Kunne en norsk duo som dere satt fyr på MLS?

– Ola har vist at han kan prestere på høyt nivå, og kommer til å fortsette å score mål uansett hvor han ender opp neste år. Så gjenstår det å se om jeg klarer å bli en del av et forsvar som holder tett bakover, sier Skjelvik.

Les også: Eksklusivt intervju med «bortglemte» Kamara (VG+)

Kamara vet hvor målet står, og banket inn 18 mål på 34 kamper denne sesongen, og i fjorårets debutsesong ble han kåret til MLS' heteste. Det er garantert en spiller Crew-fansen ikke vil miste:

van Persie også aktuell

Los Angeles Galaxy skal ønske å kvitte seg med den amerikanske landslagsspissen Gyasi Zardes, og det kan bane vei for en mulig byttehandel mellom de to klubbene.

Les også: Bob Bradley skriver fotballhistorie med LAFC

Kamara skal ifølge rapportene ønske seg en ny kontrakt med bedre betingelser hos «The Black & Gold». Ifølge MLSplayers.org tjener Kamara drøye 3,7 millioner kroner i året hos sin nåværende arbeidsgiver.

De økonomiske musklene er imidlertid langt større i LA Galaxy.

Fikk du med deg? Dette sier «Mix» om Kamara

Klubben fra englenes by skal også ifølge flere tyrkiske medier ha tidligere Arsenal- og Manchester United-spiss Robin van Persie i kikkerten. Galaxy-manager Sigi Schmid imidlertid skal først og fremst ønske seg Kamara, kanskje på grunn av scoringer som dette:

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder