KONSENTRERT: Sander Berge.
KONSENTRERT: Sander Berge. Foto: Bjørn S. Delebekk

Berge sto over ny trening dagen før Slovenia-kampen: – Jeg tviler sterkt på at han er aktuell

FOTBALL

ULLEVAAL (VG) Sander Berge trente heller ikke som normalt fredag, og TV2-ekspert Jesper Mathisen tror Belgia-proffen ikke starter mot Slovenia. Trener Lars Lagerbäck erkjenner at han ikke har et klart svar på akkurat det - dagen før kamp.

Publisert: Oppdatert: 12.10.18 15:16

Torsdag tok Genk-proffen det med ro og sto over treningen, men heller ikke fredag var Sander Berge å se da landslaget innledet treningen på Ullevaal stadion.

– Totalbelastningen de siste ukene har gitt litt muskulær stivhet, og derfor hviler Sander i dag og står over treningen. Han trener alternativt i dag, sier Svein Graff i NFF til VG.

– Det er ikke tatt noen beslutning om Berge er aktuell for Slovenia eller ikke. Vi tar hensyn til at han har hatt et tøft kampprogram og han var jo ute lenge i forrige sesong også. Dagens situasjon har ingenting med den skaden å gjøre, men den oppsto også da Berge var sliten etter stor kampbelastning, legger sportssjefen for A-landslaget, Nils Johan Semb, til.

Et godt resultat mot Slovenia kan hjelpe Norge til EM, men hvordan? Sjekk ut vår forklaring av Nations League her!

Hvem skulle trodd dette om en keeper - sjekk ut under!

Torsdag var Lars Lagerbäck i tvil om Berge rakk å bli klar til lørdagens oppgjør mot Slovenia, men da var spilleren selv klinkende klar.

– Kampen er ikke i fare, var hans budskap torsdag.

Da trodde Berge også at han kom til å delta på fredagens trening, men fra den har han altså uteblitt. Nå tror TV2-ekspert Jesper Mathisen at kampen starter uten Berge på midtbanen.

– Jeg tviler sterkt på at han er aktuell i morgen. Det vil være veldig spesielt etter å ha stått over de to siste øktene, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Lars Lagerbäck erkjenner at han fortsatt ikke vet om Berge blir klar.

– Sander er fortsatt trøtt i muskulaturen, men de har ikke funnet noe, så forhåpentligvis er han bare sliten. Han er et spørsmålstegn, så vi får se hvordan det går med testene etter middag, sier han på pressekonferansen fredag.

– Er han aktuell til morgendagen?

– Jeg kan ikke svare på det akkurat nå. Så lenge det medisinske personell ikke sier nei, så er han aktuell. Vi håper å ha flere svar på det etter lunsj, svarer Lagerbäck på VGs spørsmål.

Dersom Berge ikke blir klar til Slovenia-kampen, har Lars Lagerbäck flere alternativer sentralt på midtbanen. Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø eller å trekke Stefan Johansen inn sentralt sammen med Markus Henriksen er de aller heteste alternativene.

– Om det blir Stefan eller noen annen. Det får vi se, men jeg tror ikke det blir en voldsom forskjell. De som er aktuelle, vet hva det dreier seg om, sier Lagerbäck.

PS: Det er solgt over 14.000 billetter til Norges kamp mot Slovenia på lørdag. Tirsdag møter Norge Bulgaria, også det på Ullevaal stadion.

Her kan du lese mer om