Hva er dette?

Skadeskutte Real Madrid uten waliseren: Scorer minst tre og vinner

Atlético med syv strake kamper uten tap mot Real Madrid

VGs oddsekspert foreslår uavgjortspill

SKADET: Gareth Bale pådro seg en skade i helgens kamp mot Málaga. Det samme gjorde Luka Modric. Foto:Andres Kudacki,Ap

Superstatistikk når Bale er ute

Carlo Ancelotti skulle nok helst hatt Gareth Bale (25) klar til kveldens Champions League-kamp mot Atlético, men statistikken viser at laget klarer seg mer enn greit uten waliseren.

 • Jonas Wikborg
 • Rolf Brown

Artikkelen er over fem år gammel

Etter at den første kvartfinalen mellom Atlético Madrid og Real Madrid endte målløst, er det helt åpent hvilke av de to lagene som går videre til semifinalen i Champions League.

Kommentar: Tallene som gjør 0-0 til et godt resultat for Atleti

I kveld skal det hele avgjøres, og i mellomtiden har det blitt skrevet side opp og side ned i de største avisene i Spania. Det er ikke uten grunn, for kampen er ikke bare en avgjørende kvartfinale i Champions League: Det er et realt byderby og en reprise av fjorårets finale i den prestisjetunge turneringen.

Les også: Real Madrid sikret La Décima etter ellevill finale

Den gang var det Real Madrid, som etter en sen utligning og ekstraomganger, kunne juble, og også i morgen kommer de til å gå inn som favoritter på mektige Santiago Bernabéu.

Men alt er ikke fryd og gammen for Carlo Ancelotti og hans menn.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Helgens seier over Málaga kostet hovedstadsklubben dyrt, og både Luka Modric og Gareth Bale måtte forlate banen med skade.

Førstnevnte mister mellom fem til seks uker. Bale rekker heller ikke kveldens kamp. Akkurat det er imidlertid ikke katastrofe for Real Madrid, skal vi tro denne sesongens statistikk.

Syv ganger har waliseren måttet stå over kamper grunnet skade, skriver spanske AS, og i alle syv kampene gikk laget seirende av banen - og scoret minimum tre mål.

Mot Levante (5-0), Barcelona (3-1), Granada (4-0), i Champions League mot Liverpool på bortebane (3-0), i begge cupkampene mot Cornellá (4-1 og 5-0) og mot Eibar (3-0) for to helger siden.

Les også: Et Realt El Clásico-show

Da er det verre for klubben at Luka Modric (mb) er ute med skade.

For mens Gareth Bale (kant) har måttet tåle tyn i 2015, ble kroatens skadefravær nevnt som en direkte årsak til klubbens formsvikt tidlig på året. Samtidig er Marcelo (f) ute med skade.

– Real Madrid er vesentlig svekket når man ser på fraværslista deres, sier C Mores Magnar Kvalvik, som kommenterer spansk fotball, til VG.

– Det er ikke det at Bales skade er så ille for laget, men Luka Modric ute er vanskelig å erstatte. Fabio Coentrão er heller ikke det samme som Marcelo, sier han.

Nå skriver Marca at det blir opp til den colombianske VM-kometen James Rodríguez å skinne i Modric' fravær. For heller ikke Karim Benzema (a) er å finne i troppen grunnet skade, og nå spekulerer avisen på om han blir å finne på topp med Cristiano Ronaldo.

AS skriver på sin side at innlånte Javier «Chicharito» Hernández er klar til å ta spissplassen, og at Atlético på sin side vurderer å skape farligheter med angrepstrioen Antoine Griezmann , Arda Turan og Mario Mandzukic (a) - som er friskmeldt fra skade.

TEMPERAMENT: Suksesstrener Diego Simeone ble vist ut i helgens kamp mot Deportivo. Foto:Andres Kudacki,Ap

Det som er sikkert er at suksesstrener Diego Simeone har fått et realt tak på erkerivalen. Etter finaletapet i fjor har Atleti faktisk ikke tapt mot storebror - det på hele syv kamper.

Istedenfor har det endt med fire seire og tre uavgjort, med småpene 12-4 i målforskjell.

– Jeg har litt tro på uavgjort med scoringer, altså at Atlético går videre. Det er det magefølelsen sier akkurat i dag, sier Magnar Kvalvik til VG.

– Hvorfor det?

– Jeg ser på fraværslista til Real Madrid, og de er vesentlig svekket. I tillegg har Atleti et mentalt overtak på Real Madrid, og jeg tror ikke at de går 180 minutter uten å score på dødball mot Ancelottis menn. Da må Real Madrid minst score to, og selv om de er mer enn kapable til det, vipper jeg over på Atlético denne gang.

– Samtidig vil det være en ordentlig fiasko for Real Madrid skulle de ryke på nytt mot Atlético. Etter finalen i fjor har de røket i supercupsammenheng, cupsammenheng og i ligaen. Å ryke i Champions League i tillegg, blir tungt å svelge for et lag som ikke tapte for byrivalen sin på 14 år, legger Kvalvik til.

VG LIVE 20.45: Real Madrid - Atletico Madrid

VGs oddstipser Rolf Brown har også tro på en jevn kamp, og foreslår et uavgjortspill til 3,40 i odds. Han påpeker at lagene kjenner hverandre godt, at det er et byderby og at det står så mye på spill. Det vil være en avveining for spillerne hvor mye man skal våge offensivt i en slik match. Til tross for Reals hjemmebanefordel vet gjestene hvordan de hvitkledde skal stoppes. Og Atletico har kun ett fravær i Mario Suárez (mb). Spillestopp er kl. 20.40 og Viasat Fotball viser kampen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

 1. Forskerne har talt: Real Madrid er favoritt til å vinne Champions League

  Real Madrid har brukt mer enn fem milliarder kroner…
 2. Real Madrid-seier kostet dyrt: Modric kan miste resten av sesongen

  (Real Madrid - Málaga 3-1) Cristiano Ronaldo (30) bommet på straffe, men på overtid kunne også portugiseren juble for…
 3. Mandzukic frikjenner Carvajal etter «bite-episoden»

  TV-bildene viser at det utvilsomt var nærkontakt mellom fjeset til Dani Carvajal (23) og Mario Mandzukic (27).
 4. Fernando Torres' Atlético er ute av Madrids skygge

  Atlético Madrid-stjernen Fernando Torres (31) har tilbrakt…
 5. Atlético temmet Real-stjernene: Ampert og målløst Madrid-derby

  (Atlético Madrid - Real Madrid 0-0) Det gikk som ventet hardt for seg da Atlético og Real Madrid barket sammen Champions…

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. Tippetips
 3. Champions League

Flere artikler

 1. Javier Hernandez endte Real Madrids pine mot Atletico: «Chicharito»: – Takk Gud for at vi vant

 2. Madrid-derby i dag: Real er best i nesten alt, men ikke på tabellen

 3. Derfor kan Bale-skaden hjelpe Real Madrid

 4. Slik gikk det sist Ronaldo møtte Atlético Madrid

 5. Ekspert slakter Bales innsats i 2015: - Fullstendig avkledd

 6. Derfor kan Bale-skaden hjelpe Real Madrid

Fra andre aviser

 1. Reserven avgjorde for Real Madrid: - Mitt viktigste mål i karriéren

  Aftenposten
 2. Han er bildet på Reals nedtur

  Aftenposten
 3. Ødegaard og Real Madrid fikk besøk av legende før skjebnekamp

  Aftenposten
 4. Skadekrise i Real Madrid - fire dager før skjebnekampen

  Aftenposten
 5. Real Madrid-sjefen: - Vi fortjente å bli buet på

  Aftenposten
 6. Ødegaard og Real Madrid fikk besøk av legende før skjebnekamp

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder