MÅLSCORER: Vilhjálmsson har spilt i Start siden 2012 og scoret 41 mål på 96 kamper i OBOS- og Tippeligaen. Nå skal han spille i Rosenborg. Foto:Tor Erik Schrøder,NTB scanpix

Klubbene bekrefter: Vilhjálmsson går fra Start til RBK

Kun den medisinske testen gjenstår før Matthías Vilhjálmsson (28) kan kalle seg Rosenborg-spiller. Det bekreftet RBK sent fredag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

sine hjemmesider skriver serielederen at klubben er kommet til enighet med Start om en overgang for spissen. Kun den medisinske testen gjenstår før overgangen er endelig.

– Vi har skaffet oss en meget bra spiss. En veldig god boksspiller og avslutter som jobber hardt. I tillegg har han veldig lyst til å komme til Rosenborg, sier Kåre Ingebrigtsen.

Vilhjálmsson har vært en ettertraktet spiller, og skal etter sigende ha takket nei til russiske Ufa, som skal ha fått et bud på 3,5 millioner kroner godtatt av Start, for å få lov til å bli en del av Tippeliga-lederens stall.

– Han er også en veldig fin type som kommer til å gå fint inn i spillergruppa vår, sier RBK-treneren om sin nye spiss, som på 96 kamper i OBOS- og Tippeligaen har nettet 41 ganger for Start.

Fredag gjorde han imidlertid ikke mål. Hans Start tapte istedenfor 3-0 hjemme mot Viking. Timer senere kom bekreftelsen fra Rosenborg om at de henter spissen til Trondheim. Også Start bekrefter overgangen på sine hjemmesider.

– Det har vært mye styr de siste ukene med snakk om overgang til russisk fotball. Men da muligheten for å spille i Rosenborg kom, så kunne jeg ikke la denne gå fram meg. Jeg er veldig glad i Start som klubb, og er takknemlig for at jeg fikk muligheten til å komme til Norge, sier Matthias Vilhjalmsson.

Dermed fortsetter Rosenborg å bruke sommerovergangsvinduet aktivt. For ikke lenge siden ble Yann-Erik de Lanlay klar for trønderne, som topper serien foran Viking og Stabæk.

Ut av klubben går imidlertid Tomas Malec. Rosenborg ønsker ikke å forlenge hans opphold i klubben, og den slovakiske spissen vender dermed tilbake til Trencin.

Matthiás Vilhjálmsson er hans erstatter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder