MALMÖ-HELT: Markus Rosenberg peker på klubblogoen etter 1-0-scoringen mot Celtic i går. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Malmö-helten om Hareides spesielle evner: - Traff på alt

MALMÖ (VG) Åge Hareides tale før Celtic-kampen var ikke bare spesiell i stilen. Den var også særdeles fremsynt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det forteller Malmö-stjernen Markus Rosenberg til VG.

Etter at Åge Hareide førte Malmö til Champions League for andre året på rad i går, spurte VG om Hareide har spesielle psykologiske evner som passer bra i sånne store kamper.

- Ja, det tror jeg. Praten hans før kampene er spesielle. Han er en taler. De store trenerne man har hatt er jo det. Når de prater, så lytter man. Og tar det til seg. Jeg trenger ikke å si så mye, men han han prikket rett punkt på alt, sier spissen med en fortid i Ajax og Werder Bremen.

KOMMENTAR: Et nytt mesterverk fra Hareide

Klokken hadde passert midnatt med god margin da han endelig kom til teltet utenfor Swedbank stadion. Spissen ble nesten ble intervjuet i hjel av sitatsyke svenske journalister.

Markus Rosenberg er deres mann. Han startet karrieren i nettopp Malmö, han er den beste spilleren og han fremstår som en kul og hyggelig type – en som fleiper og koser seg.

- Skulle våge

Sekunder før gårsdagens oppgjør holdt Hareide igjen kapteinen ved sidelinjen. Hareide understreket hvordan han ville ha det.

– Hva sa han til deg da?

– At vi skulle våge å spille fotball. Vi er et offensivt lag. Når vi presser høyt og går offensivt ut, så er vi på vårt beste, forteller Rosenberg til VG.

– Hvilke egenskaper har han som gjør at han lykkes i Europa?

– Han er en fantastisk trener med erfaring. En som kan se stor forskjell på lagene hjemme og borte, og som kan si hva vi skal gjøre bedre før kampene. Når vi følger kampplanen hans, og føler at det fungerer allerede i de første minuttene, så får vi energi av det, svarer 32-åringen.

Svensken utdyper:

– Han er veldig klar og tydelig på akkurat hva vi skal gjøre. Om det er et innkast eller hvordan vi skal spille lange baller eller hvordan vi skal styre spillet. Han vet hva som gjelder, og praten hans før kampene løfter laget.

LES OGSÅ: Deila: - Vi så redde ut

I går kom begge målene etter hjørnespark. Rosenberg kjempet inn 1-0 midtveis i første omgang, mens Felipe Carvalho økte til 2-0 via en Celtic-spiller i starten av annen omgang.

– Vi har fått inn tyngde. Og vi har bra cornerleggere, beskriver Rosenberg.

– Dere har et nytt lag. Hva forteller det om denne prestasjonen?

– Den er enda bedre enn i fjor. Da hadde vi mange spillere som hadde vært her lenge, nå har vi et helt nytt lag. Sånn sett er det mer imponerende.

– Og nå sier Zlatan at han vil komme hit og spille mot dere?

– Det hadde vært kult, gliser Rosenberg.

SKOTSK PRESSE: En katastrofe for Deila

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder