SÅÅÅÅ GLAD: Elfenbenkystens Yaya Toure jubler med trofeet etter finaleseieren over Ghana. Dette var Elfenbenkystens første seier i Afrika-mesterskapet på 23 år. Foto:Amr Abdallah Dalsh,Reuters

Slik sammenligner Yaya Touré Premier League-gullet med å bli Afrika-mester

Alle gode ting ble tre for Yaya Touré (31). Endelig kunne han og Elfenbenkysten gå seirende ut av en finale i Afrika-mesterskapet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I fjor vant han Premier League med Manchester City. Bare et drøyt halvår senere blir han Afrika-mester.

– Når du vinner med klubben din, er det fantastisk. Med landet ditt er det helt utrolig, sa Touré etter nattens seier.

Keeper Boubacar Barry satte inn det avgjørende målet til 9-8 seier over Ghana på straffesparkkonkurranse. Han hadde ikke vært på banen før i finalen. Han stod også i 2012-finalen da Elfenbenskysten tapte på straffer mot Zambia.Selv om Yaya Touré har vært med på mye i klubbsammenheng, er det tydelig at han synes seieren med Elfenbenskysten betyr veldig mye.

– Jeg har ventet i mange år. Jeg har drømt om det her. Det er vanskelig for meg å beskrive mine følelser nå som kaptein, det er noe spesielt, sa han etter finalen.

31 år gamle Yaya Touré har vunnet ligatittelen i fire forskjellige land: Med ASEC Mimosas i Elfenbenskysten, med Olympiakos i Hellas, to ganger med Barcelona i Spania og også to ganger med Manchester City i England. Han har også vært med på å vinne Champions League med Barcelona.

Seks ganger har han vært med i Afrika-mesterskapet, men først søndag skulle han lykkes med å vinne.

– Jeg elsker å vinne, og i dag hadde vi hellet med oss, sa han etterpå.

– Det var litt stress i straffesparkkonkurransen, men jeg er glad for at vi vant og jeg vil takket alle som har hjulpet oss.

Like fornøyd var ikke Avram Grant, som er landslagstrener for Ghana. Nok en gang tapte han på straffespark, på samme måte som da Chelsea spilte Champions League-finale mot Manchester United i 2008. Den gang misset John Terry og United vant.

Derimot ble det et stort øyeblikk for Elfenbenkysten-trener Herve Renard, som ble den først til å vinne Afrikamesterskapet med forskjellige land. Han ledet Zambia til gull i 2012.

– Uten han hadde vi ikke vunnet noen ting. Han ga meg klar beskjed om at hvis jeg ikke løp, så ville jeg miste plassen på laget. Han er fantastisk, sa Yaya Touré etterpå.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder