ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard etter 0-1-tapet mot Estland på Ullevaal. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Hevder Ødegaard trente med Liverpool

Fotballekspert fraråder 15-åringen å gå til England

Ajax-sjefen mener de har 33 prosent sjanse for å få nordmannen

Martin Ødegaard (15) skal ha trent med favorittklubben Liverpool torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det melder både Liverpools norske supporterklubb Liverpool.no, TV 2 og engelske Daily Mail.

«Etter det vi erfarer var norske Martin Ødegaard fra Strømsgodset med på førstelagets treningsøkt på Melwood i dag», skriver Liverpool.no

«Det norske talentet Martin Ødegaard trente med Liverpools førstelag torsdag og Brendan Rodgers fortsetter å legge til rette for en overgang for den talentfulle 15-åringen», skriver Daily Mail.

– Jeg møtte han i dag og han er en veldig god spiller. Han var god på trening, sier Liverpool-spiller Kolo Touré til TV 2.

«Ødegaard verdsatte Melwood. Fortalte Liverpool at han vil velge klubb snart. Liverpool er i samtaler med faren. Kontakt tilbudt til 2019», tvitrer Sky Sports Italia-journalist Fabrizio Romano.

I går meldte Daily Mail at Ødegaard fikk en omvisning på Anfield, treningsanlegget Melwood samt i sentrum av Beatles-byen sammen med faren Hans Erik.

- Veldig positivt

Formann i Liverpools norske supporterklubb Pål Chr. Møller er glad for at Liverpool har meldt seg på i kampen om Ødegaard.

- Det er veldig positivt. Det skjer fra tid til annen at folk fra utenlandske klubber får lov til å komme å hilse på og trene. Men man skal ikke legge altfor mye i det. Det betyr at han er en interessant spiller for Liverpool , sier Møller til VG.

Han sier at supporterklubben har sikre kilder på at Ødegaard befant seg på Liverpools treningsfelt i dag - og at han trente med førstelaget.

C Mores fotballekspert Lars Tjærnås fraråder Ødegaard å til Liverpool.

- Jeg håper han ikke går til engelsk fotball. Grunnen er at de som ikke spiller regelmessig, ikke har god nok matching satt i system. Jeg håper at han enten går til en klubb og en liga der han spiller regelmessig for det beste laget eller har et b-lag høyt i ligasystemet, som de beste spanske, sier Tjærnås til VG.

- Gå til Ajax

Pål Chr. Møller er ikke helt enig med Tjærnås.

- Liverpool sikret seg Raheem Sterling i ung alder, og det klarte å bygge ham opp. Nå er han på landslaget og er en av de store spillerne. De har erfaring med å få frem unge spillere.

Ajax-trener Frank de Boer sier til den nederlandske tv-kanalen AT5, en lokal tv-stasjon i Amterdam, at det er 33 prosent sjanse for at de klarer å sikre seg Ødegaard.

- Vi kan ikke vinne i form av penger, men med tanke på hvordan vi kan bringe ham opp på et høyere nivå, sier de Boer.

Ajax har allerede invitert Ødegaard til Amsterdam, melder AT5.

- Vi prøver å overbevise ham og foreldrene om at det er best for hans utvikling. Det virker som han har kloke foreldre.

Andre Bergdølmo sier følgende om Martin Ødegaard til nederlandske Voetbal International:

- Han trenger å komme seg ut så raskt som mulig. Jeg sa at han skulle gå til Ajax, for der får han garantert muligheter som ungt talent.

Pappa Hans Erik Ødegaard vil ikke kommentere noe rundt sønnen.

– Han er et fantastisk talent, men jeg har ikke mer å si. Han er en annen klubbs spiller, sa Brendan Rodgers da VG spurte Liverpool-sjefen om Ødegaard tidligere i høst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder