TOPP MED 2-2: Per-Mathias Høgmo hadde en fin hjemreise fra Tsjekkia torsdag og var i godt humør etter å ha møtt norske medier i Praha. Bak sitter TV 2-reporter Sigve Vittersø Kvamme. Foto: Bjørn S. Delebekk

Høgmo: Vår beste landskamp

PRAHA (VG) 2-2-matchen mot Tsjekkia var den syvende A-landskampen under Per-Mathias Høgmos (54) ledelse. Og den beste - foreløpig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Iallfall ifølge landslagssjefen selv.

- Motstanderen tatt i betraktning; De har spillere som har et brennende ønske å vise seg frem for ny trener (Pavel Vrba), toppet lag og mye prestisje, så kan du si at vi skaper flere sjanser. Og at et norsk lag - igjen - preger en bortekamp, må glede det norske fotballpublikum, sier Per-Mathias Høgmo på VGs spørsmål om dette var den beste Norge-kampen etter at han overtok i fjor høst.

- Så svaret er ja?

- Ja, smiler landslagssjefen.

LES OGSÅ: Gamle midtbanehelter hyller Mats Møller Dæhli

Jublet for uavgjort

Han har nektet å tenke på resultater de første 11 månedene av sitt sjefvirke, fra oktober i fjor frem til EM-kvalifiseringen starter i september i år.

Men jubelen da Morten Gamst Pedersen flikkflakket inn 2-2-scoringen bak Chelsea-keeper Petr Cech tilsa at Høgmo ikke var direkte misfornøyd med uavgjort - selv om spillet uansett var oppløftende.

- Måten vi tenker på, fungerer. Jeg har vært med på seks treningskamper og scoret null mål med Tromsø. Likevel ble vi beste norske laget i Europa. Vi spilte seks treningskamper mot USA og fikk grisebank i den første kampen. Vi kunne spilt mot Færøyene og alle andre her - men so what? Så kunne jeg sagt at vi hadde vunnet seks kamper, men det spiller ingen rolle - fordi vi ikke blir bedre, fastslår Høgmo på en god dagen derpå.

- Vi har spilt ut Danmark i perioder, vi har spilt ut Tsjekkia borte. Jeg vet ikke om norske lag har gjort det før? Og det gjør vi, altså. Vi rundspiller Skottland i to ganger 45. Vi er i ferd med å få en god selvtillit. Så da hjalp det med andre målet. Da får vi et resultat også, sier Høgmo fornøyd - etter fire tap, én seier - og nå to uavgjorte på sin syv første landskamper som norsk trener.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder