Haugesund-spissen hadde ikke scoret i serien siden 20. mai

Hønefoss' fjerde strake tap - står uten seier på åtte kamper

STOPPET MÅLTØRKE: Haugesund-spissen Christian Gytkjær scoret endelig igjen. Ikke rart han var blid i pressesonen etter kampen. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Endelig Gytkjær-nettkjenning: - Smakte veldig godt

HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund - Hønefoss 1-0) Christian Gytkjær (23) var på et tidspunkt toppscorer i eliteserien. I dag scoret FKH-spissen endelig etter nesten tre måneders måltørke.

  • Joar Time

Artikkelen er over seks år gammel

Haugesund vant fortjent mot Hønefoss - men ineffektivitet sørget for spenning helt ut.

Helt på tampen var bare en feberredning av Per Morten Kristiansen i veien for at Aleksander Sollis skudd gikk i mål etter å ha endret retning på veien.

- Det ble en kamp som vi håpet på forhånd, hvor vi fikk styre mye av banespillet, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

VG LIVE: Fyldig referat fra kampen

Hjemmedominans

Christian Gytkjær ble mannen som skapte ro i rekkene da han viste klasse etter 12 minutter. Fra skrått hold i sekstenmeteren mottok han ballen og vendte opp med ett touch - før han la ballen i mål via lengste stolpe.

Scoringen var Gytkjærs første seriemål siden 20. mai.

- Den smakte veldig godt. Jeg har aldri vært i tvil om at det ville komme flere, og scoringer kommer ofte litt i rykk og napp. Scoringen hadde aldri kommet uten en dose selvtillit, så det påvirker meg ikke at det har blitt en stund siden sist, sier Gytkjær, som også har måttet stå over kamper med karantene og skader den siste måneden.

Hønefoss hadde elleve mål i sekken fra sine to siste kamper, og valgte å forsvare seg lavt mot Haugesund - men det hindret ikke hjemmelaget i å finne flere huller i Leif Gunnar Smeruds maskineri.

Første omgang dreide seg stort sett om Haugesund, som spilte seg til fire gode målsjanser og flere nesten-sjanser.

Mål var det imidlertid kun Gytkjær som sørget for, og 1-0-ledelsen til pause kunne fort vært større.

Hønefoss forsøkte seg på noen overganger, men det ble for spedt - og for mye prisgitt Riku Riskis hurtighet før pause.

Hønefoss-spurt

Etter pause fortsatte kampen i samme spor, og vondt ble verre for Hønefoss da Øyvind Hoås ble tildelt sitt andre gule kort, og dermed rødt, etter 53 minutter. Begge etter hodedueller.

- Jeg synes jeg ble hardt straffa, og har ikke fått rødt på slikt tidligere. Jeg ble pakka inn og var høyere oppe enn motstanderen, og måtte selvsagt bruke armene i satsen. Jeg synes det var vel hardt, sier Hoås.

Hønefoss fortsatte å ligge bak, mens Haugesund trillet ball og tidvis stanget mot mål uten å finne nettmaskene.

I løpet av kampens ti siste minutter flyttet Hønefoss folk frem og satset tungt på dødballer, og var nær ved å lykkes ved flere anledninger - men ballen trillet Haugesunds vei.

Aleksander Solli var farlig med sin skuddfot, men Per Morten Kristiansen berget hjemmelaget på tampen.

Hønefoss i motbakke

SLITER TUNGT: Leif Gunnar Smerud og Hønefoss har ikke vunnet på åtte kamper. Foto: Jan Kåre Næss, NTB Scanpix

Hønefoss, som berget plassen med en solid defensiv i fjor, har åpnet slusene i de seneste kampene, og hadde sluppet inn elleve mål på to kamper før turen til Haugesund.

Turen til Rogaland viste riktignok en opptur på denne fronten, men ett baklengsmål på Haugesund stadion ga nok en nedtur på poengfronten.

- Vi vet at dette blir tøft, men i dag viser vi karakter og legger ned en enorm innsats og er farlige på dødballer, men dessverre spratt ikke ballen vår vei på slutten, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

- I dag bærer vi null preg av at vi har fått mange baller i sekken i det siste. Vi kommer tidlig under, men guttene spilte på seg selvtillit og fikk seg totalt sett en litt mer positiv opplevelse, sier Smerud.

Laget fra Ringerike har ikke vunnet på sine åtte siste kamper i eliteserien, siden 1-0 mot Lillestrøm den 20. mai - og står nå med fire strake nederlag.

Resultatet betyr at Hønefoss befestet posisjonen på nedrykksplass. For Haugesunds del ser det hele mye lysere ut. Jostein Grindhaugs menn er nå fire poeng unna medaljer elleve runder før slutt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder