Skulle ta gull - rykket ned * Rundspilt av MIF * Fansen kastet bluss

Ingen millionbonus for Marcus Pedersen som trolig er ferdig i Brann

Preget Huseklepp: – Unnskyld av hele mitt hjerte

MJØNDALEN/OSLO (VG) (Mjøndalen – Brann 3-0, sammenlagt 4-1) 3. desember 2013 ble Rikard Norling ansatt. Målet var gull. Nesten nøyaktig ett år senere rykket Brann ned til 1. divisjon.

Artikkelen er over fem år gammel

Bergenserne ble herjet med av 1. divisjonslaget Mjøndalen – som anført av Sanel Kapidzic og Vamouti Diomande gjorde kvelden til kanskje det største marerittet i Branns stolte historie.

Kapidzic scoret to, Diomande ett, og desillusjonerte Brann-spillere og supportere virket totalt lamslåtte. Nedrykket ble ikke mindre pinlig av at de tilreisende supporterne kastet flere bluss inn på banen etter 3-0-scoringen til Kapidzic. Kampen ble stoppet i noen minutter, men nokså raskt satt i gang igjen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Nå er det mye skuffelse i min kropp. Jeg er lite nyansert og konkret. Vi fikk ikke til vår måte å spille oss ut av deres høye press. I første omgang hadde vi flere store sjanser. Kanskje tre-fire-fem, men vi skulle gjerne skapt mer. Nedrykk er en enorm skuffelse. Jeg må ta ansvar for det her. Det handler ikke om å stikke herfra om klubben mener det er best at jeg fortsetter, sier Rikard Norling til VG.

Sinte supportere

Ifølge Bergensavisen måtte vekter gå mellom da flere supportere forsøkte å «fly på» svensken etter kampslutt.

LEI SEG: Erik Huseklepp. Foto:,Bjørn S. Delebekk

– Jeg føler med supporterne. Jeg skulle gjerne stått med dem, sett dem i øynene og svart dem på alt de lurer på, sier Norling til VG.

– Unnskyld av hele mitt hjerte. Jeg har ikke vært god nok i år. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få Brann opp igjen. Brann er en del av meg. Dette er tungt, sier en preget Erik Huseklepp til VG.

– Vi har ikke prestert godt nok. Slik har det vært gjennom hele sesongen. Da fortjener man ikke noe mer. Jeg er veldig lei meg. Utrolig lei meg og veldig skuffet, sier Branns Azar Karadas som også rykket ned med Sogndal denne sesongen.

– Nå har jeg det helt jævlig. Da 3-0 kom gikk luften ut av ballongen og da var vi helt ferdige, dessverre. Nå får vi leve med skuffelsen i kveld og i natt før vi reiser hjem for å evaluere hva som har skjedd. Sportsklubben Brann og Bergen by kommer til å reise seg igjen, sier Brann-leder Roald Bruun Hansen til VG.

Stolt Mjøndalen-sjef

– Brann-spillerne er ikke så mye bedre enn våre. Det er ikke alltid penger som styrer hvem som vinner. Derfor kan en liten klubb som Mjøndalen få det til. Vi står tidlig opp om morgenen og jobber hardt. Jeg syns vi var bedre enn Brann over to kamper. Nå blir det sikkert noe som skjer i kveld. Jeg så det kom noen øl der. De går sikkert med, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

– Dette er litt uvirkelig. Jeg kom hit når vi lå i 3. divisjon. Nå tror jeg det skal bli den mest lukrative onsdagskvelden i Mjøndalen i år, sier Mads Hansen til VG.

Etter 1-1 i første kamp i Bergen var det klart at Brann måtte vinne eller spille 2-2 for å få den siste plassen i Tippeligaen i 2015. Bergenserne åpnet kampen best med to småfarlige sjanser til Kasper Skaanes. Men Mjøndalen spiste seg gradvis inn i kampen, og var livsfarlige på de mange dødballene bruntrøyene fikk.

Etter 27 minutter sendte Kapidzic inn ledermålet på corner. Marcus Pedersen kom seg til en gigantsjanse etter 40 minutter, men headingen fra meget god posisjon gikk utrolig nok utenfor.

Utover i andre omgang fortsatte Mjøndalen å kjøre kampen, hjulpet frem av et meget entusiastisk hjemmepublikum. Midtveis i omgangen punkterte hjemmelaget kvalifiseringskampen. Diomande dro seg løs på venstrekanten og skjøt i korthjørnet. Øystein Øvretveit burde ha tatt skuddet, men ballen gikk under Branns keeper som måtte stå i Piotr Leciejewskis skadefravær.

Ingen Pedersen-bonus

To minutter senere økte banens store spiller, Sanel Kapidzic, til 3-0 etter en ny dødball der Brann hadde voldsomme problemer i begge kvalifiseringskampene.

Dermed får Tippeligaen et lokalderby i 2015: Mjøndalen med pappa Hans Erik Ødegaard som assistenttrener møter Buskerud-nabo Strømsgodset og Martin Ødegaard. Brann må nøye seg med byderby mot Åsane i 1. divisjon…

Da Sanel Kapidzic satte inn sitt andre mål etter en dødball, der Brann ikke maktet å forsvare seg onsdag kveld, kokte det over for de tilreisende fra Bergen som skjønte at dette gikk mot nedrykk.

Fra tribuneseksjonen hvor Brann-fansen holdt til ble det fyrt opp bluss som ble kastet ut på kunstgresset. I etterkant viste TV-bildene at flere supportere på den samme tribunen barket sammen i slåsskamp. Store politistyrker tok oppstilling foran tribunen for å roe ned de hissige tilskuerne som blant annet ropte på Roald Bruun-Hanssens avgang.

Kasper Skaanes kom til en sjelden Brann-sjanse fem minutter på overtid, men Ivar Andreas Forn kom ut og reddet. Sekunder senere det ble det på by bråk blant Brann-fansen der familier trakk vekk for å unngå scenene som utspant seg.

Den kalde kvelden i Mjøndalen ble ekstra tung for Marcus Pedersen. Brann-spissen hadde sikret seg én million i bonus dersom laget berget plassen, men alt tyder nå at Hamar-gutten istedet forsvinner fra Bergen.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder