Moa scoret og ble skadet ** Folketomt Ullevaal

NIGERIANSK SNUOPERASJON: Samuel Adegbenro jubler sammen med Zymer Bytyqi og André Danielsen etter 1-2 scoringen. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Elendigheten fortsetter for Rekdal: Viking sendte Vålerenga ut av medaljekampen

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga - Viking 2-4) De elleville oppgjørene mellom Vålerenga og Viking vil ingen ende ta. I et nytt målkalas ble Oslo-laget sendt ut av medaljekampen.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg syns ikke det var vår beste kamp, men tre jævla «underbare» poeng, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

– Vi spille bedre fotball enn vi har gjort på lenge, men vi får ikke med oss de tre poengene vi trenger, sier Mohammed Abdellaoue, som rakk å score sitt første Vålerenga-mål etter comebacket før han måtte gå av med skade.

– Jeg tror jeg fikk en strekk i leggen. Da var det bare å gå ut før det ble verre. Jeg kjente at det smalt i leggen etter en landing. Jeg har ikke peiling på hvor lang tid det tar, men vi får telle opp etter sjekken i morgen, sier Moa til VG.

VG FULGTE KAMPEN LIVE

Sesongens laveste publikumstall

– Jeg kan ikke klage på spillerne mine. De har jobbet godt for å komme seg ut av blindgaten vi var inne i. I dag startet vi kampen slik vi ønsket, men det som var minuset var at vi ga bort ledelsen for fort, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG.

Selv om mye sto på spill med mulig bronsemedalje og deltagelse i Europa i potten, ble ikke mange i hovedstaden fristet til å legge søndagskvelden til nasjonalarenaen. 7198 tilskuere er det laveste publikumstallet på Ullevaal i Tippeligaen denne sesongen.

– Klubben Vålerenga trenger den nye arenaen for å få tilbake en del supportere på kampene, tror Rekdal.

Han er ikke alene om å verke etter at den nye hjemmebanen står ferdig i 2017.

– Jeg tror Vålerenga-folket skriker etter en ny stadion. Den kan ikke komme fort nok, sier kaptein Christian Grindheim.

Les også: RBK-helten kunne havne i fransk klubb

Nytt målkalas

Som vanlig ble det mye mål mellom Vålerenga og Viking. På de tre siste seriekampene mellom lagene fra Oslo og Stavanger har det nå blitt scoret vanvittige 23 mål (5-5, 3-4 og 2-4).

– Begge lag forsøker vel å score, konstaterer Kjell Jonevret.

Det ble en fattig trøst for Vålerenga at Mohammed Abdellaoue scoret sitt første mål etter comebacket allerede etter syv minutter. «Moa» rappet effektivt til med venstrefoten på den fine pasningen fra Daniel Fredheim Holm, men 20 minutter senere måtte han hinke av banen med det som trolig er en strekkskade.

Og vondt skulle bli til verre for Vålerenga - som etter kveldens kamp har tapt fem av de seks siste seriekampene.

Uheldig Wæhler

Først utlignet Suleiman Abdullahi på et glimrende innlegg fra Jon Dadi Bödvarsson. Så fant Abdullahi sin landsmann Samuel Adegbenro. Nigerianeren skjøt via Kjetil Wæhler og i mål bak en utspilt Sacha Burchert.

Enar Jääger utlignet for Vålerenga 23 minutter etter pause med en godt plassert avslutning, men bare tre minutter senere sendte Joackim Jørgensen rogalendingene tilbake i ledelsen - etter nok en uheldig Wæhler-involvering i forkant.

Og enda verre ble det for veteranen da han lagde straffespark syv minutter før slutt. Wæhler felte Adegbenro, og André Danielsen satte enkelt ballen i mål fra 11-meteren.

Like før straffesparket var Vålerenga nær ved å utligne da en André Danielsen-klarering traff benet til Alexander Mathisen - og gikk rett i tverrliggeren.

– Ting gikk i mot oss med Moas skade og Alexanders skudd i tverrliggeren. Forhåpentligvis er ikke Moa så lenge ute, sier Rekdal.

– August har vært veldig brutal. Det samme som skjedde i fjor har skjedd. Vi begynte å snakke om medalje, sier Christian Grindheim.

Dermed er Viking fortsatt på bronseplassen, nå bare ett poeng bak Stabæk. Mens Vålerenga må innse at det ikke blir en topp 3-plassering denne sesongen heller. Kjetil Rekdals lag er på 6. plass, syv poeng bak Viking.

VG oppdaterer saken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder