I FARE: Kristoffer Larsen må passe på ikke å pådra seg gult kort mot Bryne om han ikke skal gå glipp av kampen mot Kristiansund.
I FARE: Kristoffer Larsen må passe på ikke å pådra seg gult kort mot Bryne om han ikke skal gå glipp av kampen mot Kristiansund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Halve Brann i fare for å miste «opprykksfinalen»

VGs oddstips: Brann følger Kristiansund

Hele seks Brann-spillere må unngå gult kort mot Bryne for ikke å gå glipp av det som kan bli en opprykksfinale mot Kristiansund til helgen.

Publisert:

Det tetter seg til i kampen om de to direkte opprykksplassene til Tippeligaen 2016. Kristiansund tok en sterk borteseier mot Jerv søndag, og er nå kun tre poeng bak serieleder Sogndal med én kamp mer spilt.

Brann følger tre poeng bak Kristiansund, men har, som Sogndal, én kamp mindre spilt enn tabelltoeren. Og når Bryne gjester Brann stadion i kveld kan bergenserne utligne forspranget.

Med i kveldens oppgjør kan det være duket for en opprykksfinale mellom Kristiansund og Brann kommende søndag. En eventuell seierherre i oppgjøret vil i alle fall feste et solid grep om en opprykksplass.

Bergenserne går forbi Kristiansund med tomålsseier eller bedre mot Bryne i kveld, mens Christian Michelsens menn fortsatt er i førersetet om den andre opprykksplassen dersom Brann vinner med ett mål eller mindre.

Det kan fort bli et svekket Brann-lag som tar turen til Kristiansund til helgen. Vadim Demidov, Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Larsen, Azar Karadas og Erik Huseklepp mister «opprykksfinalen» dersom de pådrar seg gult kort i kveld.

Mot klubbrekord

Men først venter altså Bryne på Brann stadion, og da kan det være duket for ny klubbrekord for bergensklubben. Vertene tangerte forrige uke klubbrekorden med elleve seriekamper uten tap – i samme sesong. Den rekorden kan forbedres i kveld.

For mens Brann er i solid form, står Bryne med fem strake bortetap og én seier på de siste syv kampene. Brann har ikke tapt hjemme siden de ble utklasset 0-4 av Sogndal, og har 7-3-1-statistikk på eget gress.

Oddsen for Brann-seier er 1,42. Kampen har spillestopp 18.55 og vises på TV 2 Zebra.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Slår tilbake

Sogndal er også på opprykksjakt, og så lenge ut til å seile igjennom årets 1. divisjon. Men syv poengtap på de elleve siste kampene har ført til at både Kristiansund og Brann puster dem i nakken. I kveld kommer Strømmen på besøk til saftbygda, og da bør Eirik Bakkes menn igjen få et lite pusterom til lagene bak.

Gjestene har kun vunnet én av sine siste seks kamper, hvorav tre er tap. Riktignok har laget fem bortekamper uten tap, men mot et hjemmesterkt Sogndal kan den rekken fort brytes. Vertene er seriens beste hjemmelag med 8-3-1-statistikk, og ni hjemmekamper uten tap.

Hjemmeseier gir 1,40 i odds. Kampen har spillestopp 18.55, og vises på C More Fotball.

Dersom man kombinerer disse to kampene får man en totalodds på 1,99. Handikapspillene på begge lag kan også være aktuelle, da får man snaut 4,4 ganger innsatsen tilbake dersom topplagene innfrir.

Publisert: