FESTSTEMNING: Slik kan det se ut på tribunen under Norges landskamper. Her er et knippe supportere avbildet da Norge spilte mot Malta i november 2007.
FESTSTEMNING: Slik kan det se ut på tribunen under Norges landskamper. Her er et knippe supportere avbildet da Norge spilte mot Malta i november 2007. Foto: Pier Paolo Cito , AP

NFF fryktet laber Malta-stemning – inviterte korsangere

FOTBALL

Norges Fotballforbund fryktet glisne tribuner og laber stemning under Norge-Malta. Derfor er 100 korister invitert til Ullevaal stadion lørdag kveld.

  • Eirik Borud
Publisert:

Initiativet kom imidlertid før Kroatia ble slått 2-0 og landslagsfeberen steg til nye høyder.

– Vi vil bidra til en ordentlig festaften og da er litt sang og moro på andre måter midler som er med på å skape stemning, forklarer arrangementssjef Dag Vestlund til VG.

Les også: Jarstein om «nye» Norge: – Det var slappere før

I 2007 trakk landskamp mot Malta 16.364 tilskuere til Ullevaal. Nå er situasjonen en helt annen: Allerede tirsdag var samtlige billetter revet bort. Mot Kroatia for én måned siden fant 26.751 tilskuere veien til stadion.

– En kamp mot Malta i oktober er normalt ingen «höjdare», og vi jobber kontinuerlig med å skape fest på våre arrangementer. Da må vi tenke og planlegge underveis, sier Vestlund – som nå håper «korsangen» drukner på Ullevaal.

– Klart vi håper det! Vi håper 27.000 tilskuere på Ullevaal ikke gjør noe annet enn å juble og heie for å skape stemning.

Kommentar: Spillerne som endret Høgmos Norge

Ifølge Vestlund er ikke korsangerne leid inn, men de får billettene gratis og eventuelle utgifter dekket.

Arrangementssjefen utelukker ikke lignende grep i fremtiden for å skape den optimale stemningen på landslagsarenaen.
– Stemningen mot Kroatia var fenomenal. Det er ikke hver gang bølgen går. Med en sånn interesse, vil vi gjøre alt for at folk skal få en ordentlig fin opplevelse, sier Vestlund.

Les også: Discovery henter TV 2-profil

En av de som kan bidra til det er Alexander Søderlund. Landslagsspissen er friskmeldt, og smertefri etter infeksjonen i tåa, til lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp.

– Norges mest berømte tå. Status er at den er mye bedre. Bare den siste uken er den blitt nesten 100 prosent. Nå kan jeg ha på meg fotballsko uten å ha vondt, sier Søderlund til NTB.

Her kan du lese mer om