TUNGE TIDER: Vegard Forren sitter på kne i kvartfinalen mot Viking. I løpet av en uke har MFK fått knust drømmen om Champions League og cupfinale, I Tippeligaen er de hektet av. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Forren vil ha ny Molde-sjef fort

•  Vikar Moe: - Jeg er rett mann for å snu dette

STAVANGER (VG) (Viking – Molde 3-0) Molde-spiller Vegard Forren både håper og tror på nye fjes i Molde-garderoben med det første. Og ny hovedtrener.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi spillere liker Erling Moe, og lever godt med ham som sjef, men jeg både tror og håper at det blir ansatt en ny hovedtrener med det første. Vi har det tungt nå. Det er ikke Erlings skyld, men rett og slett at vi spillere ikke leverer. Motgangen ligger tungt utpå oss. Vi trenger noen nye fjes nå, sier Forren til VG etter tap 0-3 og cupexit i Stavanger.

Sjekk denne: Supporterleder vil ha Solskjær tilbake

Fryktelig uke

Det har vært en fryktelig tung uke for moldenserne. Først ble to straffespark misbrukt da laget røk ut på bortemål i mesterligakvalifiseringen mot Dynamo Zagreb. Så ble trener Tor Ole Skullerud og assistent Bård Wiggen sparket, før Erling Moe opplevde at 2-0-ledelse mot Odd ble til 2-2 i Skien. Der og da røk trolig medaljesjansene. Og i Stavanger forsvant siste mulighet til nasjonal tittel for seiersvante spillere.

– Har dere en litt for ung og seiersvant spillergruppe?

– Nei. Det er nok kvalitet i oss til at vi kan slå tilbake. Vi har en viktig kvalifisering til Europaligaen, og har ikke gitt opp helt i serien, men det kjennes tungt nå. Som en av de mest rutinerte innser jeg at jeg selv må ta ekstra ansvar. Alle må det. Vi trenger flere som viser at de er ledere på banen, sier Forren, som var involvert i en omdiskutert episode med Vikings Makhtar Thioune.

– Han plasserer hendene i ansiktet mitt. Jeg kunne lagt meg og rullet, men ville ikke gjøre det. Andre får avgjøre om det burde være rødt. Det tenker jeg uansett lite på nå, sier Forren.

Erling Moe er ikke klar for å overlate hovedansvaret i Molde til andre riktig ennå:

– Jeg har kost meg i jobben, og mener jeg er rett mann for å snu dette for Molde, men klart at jeg ikke liker resultatene. Og mot Viking savnet jeg litt ekstra punch i oss. Det er ingen trylleformel som kan hjelpe oss, bare hardt arbeid, sier Erling Moe til VG.

Les også:Ekspertenes råd: - Hent Solskjær

Jonevret henter gjerne Moe

Mot Viking fikk han se kompis og tidligere sjef i Molde, Kjell Jonevret, juble for Vikings første semifinale siden 2001. Svensken føler med sin gamle kollega i lykkerusen.

– Denne gang var det ikke ekstra gøy å slå Molde, tvert om. Erling er en veldig god trener, og om Molde sparker også ham, er han hjertelig velkommen til oss, sier Jonevret, som selv vant cupen med Viking som spiller i 1989 – mot nettopp Molde.

– Da de spilte «Viking fra Vest» på anlegget under intervjuet med TV 2, tenkte jeg «Men, fanden, dette er jo min sang». Å få skape en cupfinalefest med Viking igjen hadde vært enormt. Jeg husker ikke så mye av festen i 1989, til det hadde jeg hatt for mye bobler i glasset, sier Jonevret og gliser.

Les også:Jonevret vet ikke om han blir i Viking

– Må vise karakter

Det var lite glis hos Molde-spillerne. Tommy Høiland måtte forlate banen til pipekonsert fra sine gamle supportere.

– Det er ikke mye som har stemt for oss den siste uken. Nå må vi gå i oss selv, og vise at vi har karakter. Da må vi kjempe og ta duellene på en helt annen måte enn mot Viking, sier Høiland til VG, mens Viking-supporterne fortsatt sang om Ullevaal på Viking stadion.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder