Ny spiller først til å bekrefte: - Synd at Schweinsteiger forlater oss

Wikestad: - Et signal om at United mener alvor

TRANSFER-SAGA: Bastian Schweinsteiger har i hele sommer blitt lenket til Manchester United. I dag kom bekreftelsen fra Bayern München på at spilleren forlater klubben. Foto:Christof Stache,Afp

Bayern-direktør bekrefter: Schweinsteiger klar for Manchester United

Manchester United-fansen kan glede seg over nok en nyhet på overgangsmarkedet: Bastian Schweinsteger (30) kommer til å bli en del av Louis van Gaals mannskap.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fire år gammel

Det bekreftet Bayern München-direktør Karl-Heinz Rummenigge på en pressekonferanse i dag, ifølge Bild. I forkjøpet kom imidlertid klubbens nysignering Joshua Kimmich (20), som ble presentert som Bayern-spiller på pressekonferansen.

– Det er synd at Schweinsteiger forlater oss, sa han få minutter før også Rummenigge bekreftet overgangen, men også forsikret om at klubben ikke kommer til å la flere spillere gå til Manchester United denne sommeren.

Stort overgangsoppdatering: Sjekk hvilken spiller din storklubb har kjøpt og solgt her!

Dermed er nok en transfer-saga over. Det har nemlig ikke vært en hemmelighet at Manchester United har ønsket seg den tyske midtbanegeneralen, som har vunnet det som er å vinne med Bayern München.

Schweinsteiger har gått gradene i Bayern München, og spilt hele sin profesjonelle karriere for den tyske storklubben. Det har gitt ham over 300 kamper, åtte ligatitler, syv cuptriumfer og ett Champions League-trofé.

Nå blir Old Trafford hans nye storstue.

– Det er et signal om at United mener alvor, at deres målsetting for kommende sesong er ligagull, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad til VG.

Han mener Schweinsteiger har hatt en nedadgående kurve de siste årene, men tror spilleren kan få en ny vår i Manchester.

– Han gjenforenes med Louis van Gaal, kommer til et nytt sted og en ny liga. Jeg tror han kommer til å få ny giv, og uansett er han en spiller i verdensklasse.

– Tror du han går rett inn i 11-eren?

– Ja, så absolutt. Han får nok en viktig rolle i laget, sier Wikestad.

I går kom også nyheten om at klubbene var enige om en overgangssum på omkring 150 millioner kroner, og at Schweinsteiger kommer til å skrive under på en treårskontrakt.

Tidligere i går bekreftet Manchester United-trener Louis van Gaal at den italienske backen Matteo Darmian (25) er på vei til klubben, og Schweinsteiger blir dermed klubbens tredje store signering denne sommeren.

REUNITED: Louis van Gaal og Bastian Schweinsteiger Foto:Christof Stache,Afp

Fra før av er Memphis Depay klar for klubben.

Van Gaal skal også være ute etter å forsterke forsvaret med både Sergio Ramos eller Nicolas Otamendi, mens det fortsatt uklart om hvorvidt David de Gea og Robin van Persie blir værende i klubben.
– David de Gea er proff, trener godt og har oppført seg eksemplarisk, sa Van Gaal, som ikke ville uttale seg om Robin van Persie blir værende eller forsvinner ut portene på Old Trafford.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tysk fotball
 2. Premier League

Flere artikler

 1. Tyske medier: - Schweinsteiger til Manchester United for 150 millioner kroner

 2. Vil sende Mourinho i fengsel for «mobbing» av Schweinsteiger

 3. Bekreftet: Schneiderlin og Schweinsteiger klare for United

 4. Sjekk Uniteds vanvittige «ryddesjau»

 5. Hevder United vil gi Schweinsteiger sluttpakke på 100 mill.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder