I BELGIA: Molde-trener Erling Moe på vei ut fra pressekonferansen på Stade Maurice Dufrasne i Liege onsdag kveld.

I BELGIA: Molde-trener Erling Moe på vei ut fra pressekonferansen på Stade Maurice Dufrasne i Liege onsdag kveld. Foto:,Wegard Bakkehaug

Molde-Moe fleipet med pressen: – Kanskje jeg drar til Milan eller Barcelona

LIEGE (VG) Erling Moe (45) kan lede Molde til videre spill i Europa League torsdag kveld, men vet ikke om han får styre laget i gruppespillet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jøss, det spørsmålet har jeg ikke fått før, svarer Moe på pressekonferansen dagen før dagen da en journalist vil vite om han tror han får beholde jobben som hovedtrener dersom Molde avanserer i Europa League.

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen, som ankom Belgia sammen med en stor delegasjon fra Molde i charterfly onsdag, har ikke ønsket å kommentere trenerspørsmålet etter at Tor Ole Skullerud ble fjernet tidligere i sommer.

VG har tidligere skrevet at Stabæks mirakelmann Bob Bradley er ønsket på Aker stadion. Ole Gunnar Solskjær skal ha takket nei til å returnere til gamleklubben.

Fleipet om Barcelona

Mens ryktene går leder tidligere førstelagstrener, toppspillerutvikler og assistenttrener Erling Moe laget - ifølge ham selv uten å tenke så mye på fremtiden.

– Jeg har vært lenge i Molde og tok denne jobben for å hjelpe til. Hva klubben vil gjøre på sikt må de svare for selv, men jeg er fornøyd med å være trener her nå. Kanskje jeg drar til Milan eller Barcelona når jeg er ferdig med dette, sier Moe til latter fra pressekorpset på Stade Maurice Dufrasne.

– Og vi skal spille i en 3-1-6-formasjon. Med seks spisser, meldte vikarsjefen videre med et bredt smil om munnen.

45-åringen håndhilste på de norske journalistene, fleipet med en belgisk og poengterte at «engelsken har blitt bedre» på vei ut for å lede treningen som Molde etter hvert valgte å åpne for pressen . Og det helt uten at noen hemmeligheter ble røpet av den grunn på EM-arenaen fra 2000 der Norge tapte 1-0 for Jugoslavia.

GODT HUMØR: Tarje Nordstrand Jacobsen og tidligere Molde-spiller Ole Erik Stavrum så Moldes trening i Liege fra tribunen. Foto:,Wegard Bakkehaug

Trener under press

2-0-kampen i Molde forrige uke er en av grunnene til at Standard Liege-ledelsen er under hardt press for tiden. Direktøren har allerede dratt og trener Slavoljub Muslin vet han kan være arbeidsledig før kalenderen viser september med kun to seirer på fem seriekamper og 1-2-tap hjemme mot Oostende i helgen.

– Eller kanskje du tar over Standard Liege, kommenterte en lokal journalist i salen da Moe smilte bredt og lanserte seg selv som en kommende Milan- eller Barcelona-sjef.

– Forrige kamp viste at vi er gode nok til å gå videre, men vi må skape sjanser samtidig som vi må være forsiktige defensivt. Min posisjon er allerede skjør, og den kan bli verre i morgen, men jeg er erfaren nok til å takle det, sier Standard-trener Muslin som de siste ti årene har trent samme antall klubber.

VG Pluss: Vil ha norske lag i Europa-gruppespill hvert år

Venter drøye 10.000 tilskuere

De har plass til snaue 30.000 på tribunene, men etter en svak sesongstart og et dårlig utgangspunkt fra den første play off-kampen i Molde, venter Standard Liege at kun en tredjedel av setene på arenaen plassert på et industrifelt rundt en mil utenfor sentrum blir opptatte torsdag kveld.

– Med all respekt for Molde mener jeg vi er gode nok til å gå videre. Jeg elsker press og skal gi alt i morgen, var beskjeden fra forsvarsspilleren Jelle Van Damme på pressekonferansen.

Da en av journalistene i salen gjorde et nummer ut av at tidligere Standard Liege-spiss Ole Martin Årst før play off-duellen mente det var 70 prosent sjanse for at belgierne ville avansere til gruppespillet, smalt det fra en humrende Erling Moe:

– Han jobber som fotballekspert i Norge nå, så da kan du se hvor mye peiling de har!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder