Ny Tromsø-tabbe reddet Odd-poeng

Tromsø-keeper: – Misforståelse

Fagermo: – Vi er ikke heldige

ALFHEIM (VG) (Tromsø – Odd 2-2) Pål Vestly Heigre (20) ble årets tredje Tromsø-keeper til å tabbe seg ut, men også Odd var gavmilde i mandagens kamp.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter at Tromsø feiret nasjonaldagen på jumboplass gjorde trener Steinar Nilsen hele fem endringer i Tromsø-laget hjemme mot Odd. Det ga umiddelbar effekt. Kun to minutter var spilt da Remi Johansen ga hjemmelaget ledelsen. Mikael Norø Ingebrigtsen sendte ballen tilbake i feltet, der Johansen skjøt ballen via Steffen Hagen og i mål.

VG LIVE:Slik var kampen

– Det var starten vi ønsket; vi hadde et godt utgangspunkt. Så slipper vi inn et "dritmål", sier målscorer Remi Johansen til VG.

– Vi blir litt stressa, og klarer ikke å spille ordentlig Odd-fotball. Det blir for mye kriging, sier Dag-Eilev Fagermo til VG.

Sarpsborg 08, Stabæk, og Vålerenga har tatt tre poeng på Alfheim i år. Det klarte ikke Odd.

– Å spille uavgjort her er bra. Jeg er mer skuffet over resultatene i hjemmekampene mot Mjøndalen, Haugesund og Rosenborg, sier Fagermo til VG.

Forsvarstabbe

Både mot Mjøndalen og Vålerenga ga Tromsø bort ledelsen, så også mot Odd. Fire minutter etter ledermålet fikk «Bentley» stå helt alene på fire meter og pirke inn en retur fra Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre.

Gavmildheten ble satt pris på – og gjengjeldt – av Odd; fire minutter før pause var det Espen Ruuds tur til å dumme seg ut. En løs pasning i retning Lars-Kristian Eriksen ble snappet opp av Zdenek Ondrasek. Etter å ha parkert Eriksen i en løpsduell la han ballen over til Magnus Andersen som trillet ballen i åpen kasse.

– Jeg ser ikke Ondrasek. Det er dårlig av meg at jeg ikke har det overblikket, sier Espen Ruud til VG.

JUBELBRØL: Magnus Andersen feiret voldsomt etter å ha gitt Tromsø ledelsen 2-1. Foto:Rune Stoltz Bertinussen,NTB scanpix

Andersen jublet hemningsløst, i god tro om at tre kjærkomne poeng var på vei i Tromsø-kassa. Han innrømmer at det kan være mentalt vanskelig for "Gutan" å gå opp i ledelsen.

– Det er lett at det sniker seg inn; vi har mistet ledelsen så mange ganger. I dag står vi fram på en god måte, og alle vil vinne i dag. Det er positivt å ta med seg, sier Andersen.

Tromsøs keeperproblem

I tur og orden har Tromsø-keeperne Benny Lekström og Gudmund Taksdal Kongshavn tabbet seg skikkelig ut i Tromsøs mål. Etter å ha unngått keepertabber 16. mai, vendte keepertabbe-spøkelset tilbake til Alfheim i mandagens kamp.

En corner fra Espen Ruud ble bokset rett i eget mål av Pål Vestly Heigre – som dermed ble årets tredje Tromsø-keeper til å tabbe seg ut.

– Det er en misforståelse. Simen Wangberg kommer litt langt fram, og jeg blir litt parkert. Da går den via hanskene og i mål. Kjedelig, konstaterer Heigre til VG.

– Det er veldig trasig at vi ikke klarer å holde den borte fra første stolpe, sier Steinar Nilsen til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TØFFE TAK: Christian Landu Landu og Håvard Storbæk i duell. Foto:Rune Stoltz Bertinussen,NTB scanpix

Selv om det måtte en tabbe til for å gjøre 2-2 er ikke Fagermo med på at Odd var heldige som fikk med seg poeng.

– Vi er ikke heldige. På 2-1 er Tromsø heldige som scorer. Det er personlige feil, og det skjer i fotball. Det er ingen forskjell på Tromsøs mål og vårt mål, sier Fagermo til VG.

En måned uten poeng

Da tre minutter gjensto gjorde Heigre delvis opp for tabben. Jone Samuelsen kom alene med keeper, men Heigre reddet med en lekker benparade.

– Jeg kan ikke noe annet enn å være fornøyd med eget lag, sier Steinar Nilsen til VG.

Tromsø-treneren tok steget vekk fra jumboplassen med seier, ettersom Bodø/Glimt tapte 0-3 mot Lillestrøm. Før Odd-kampen sto Steinar Nilsens menn med fem strake tap, og da smakte det ekstremt godt poeng - for første gang på en måned.

– Jeg tenker ikke sånn. Min oppgave er å forberede neste kamp, og det er hva jeg tenker på, sier Steinar Nilsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder