OPPGITT: Zlatan Ibrahimovic mener det er helt håpløst å sammenligne herrefotball og damefotball. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Zlatan om sammenligningen med kvinnefotball: - En dårlig vits

Zlatan Ibrahimovic (32) langer ut mot de som mener at det er naturlig å sammenligne herrefotballspillere med sine kvinnelige kolleger.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det går ikke an å sammenligne damenes individuelle prestasjoner med herrenes, sier Zlatan Ibrahimovic til Expressen og mener det er media og ikke kvinnelige fotballspillere eller det svenske fotballforbundet som har skylden for det han mener er en håpløs debatt.

PSG-spissen er meget opprørt over behandlingen Anders Svensson fikk da han ble hedret for å ha satt ny rekord med 146 landskamper for nabolandet.

Det ble nemlig mye oppstyr da Svensson skulle hedres på

KVINNESTJERNE: Therese Sjögran har spilt over 180 landskamper for det svenske landslaget. Foto: Scanpix

svenskenes fotballgalla etter å passert den gamle rekordholderen Thomas Ravelli som sto med 143 kamper.

Svensson fikk en luksusbil av det svenske fotballforbundet på fotballgallaen i november, mens kvinneprofilen Therese Sjögran bare fikk en blomsterbukett etter å ha spilt sin 182. landskamp i sommer.

Det skapte voldsomme reaksjoner, og Aftonbladets Marcus Leifby beskrev fotballforbundets handling som «korka og pinlig».

Nå sier Zlatan hva han mener om saken i forbindelse med at han nok en gang er kåret til Sveriges største idrettsstjerne.

- Med all respekt for det damene gjør, de har gjort det fantastisk bra, men du kan ikke sammenligne herrefotball og damefotball. Kutt ut det der, det er ikke en gang morsomt. Det er en dårlig vits som ikke det ikke en gang går an å komme med i Rosengård, sier Zlatan til Expressen og henviser til området der han vokste opp i Malmö.

VETERANER: Anders Svensson (t.v.) og Zlatan Ibrahimovic har spilt sammen på Sverige i mange år. Her er de to på trening under EM i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


- Ekstremt trist

- Det føles ekstremt trist etter alt han (Svensson) har gjort i løpet av alle årene. Nå skal han legge skoene på hylla, og så er det en skygge over alt han har gjort bare på grunn av en bil! sier Zlatan.

- På hvilket nivå er vi? Ute i Europa sammenlignes jeg med verdens beste fotballspillere, og så kommer jeg hjem og skal likestilles med damefotball. Hva faen, skal jeg skjemmes over å komme hjem? sier en opprørt Zlatan.

Svensson tok for øvrig ikke imot den omtalte bilen da det viste seg at han måtte betale ekstra skatt, og at han derfor ikke syntes det var verdt det.

- Det var litt trist at det ble slik, sa Svensson nylig da han snakket om alt bråken.

37-åringen har nå gitt seg på landslaget etter at han til slutt fikk 148 kamper på grunn av playoffkampene mot Portugal. Etter å ha tapt klart sammenlagt kom ikke Sverige seg til sluttspillet i Brasil til sommeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder