Gauseth tror ikke på Brann-hjelp i nedrykksstriden: – De er altfor dårlige

NEDRE EIKER (VG) Mjøndalen-leiren både håper og tror at rivalen Strømsgodset tar turen ned i 1. divisjon. Men lagets kaptein har liten tro på en hjelpende hånd fra Bergen.

– Jeg er helt sikker på at Strømsgodset slår Brann i hvert fall. Det jeg har sett av det Brann-laget i år har vært utrolig tynt, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.

Med to serierunder igjen å spille ligger det an til et bikkjeslagsmål i nedrykksstriden. Kun tre poeng skiller Lillestrøm på 11. plass og Strømsgodset under streken. I tillegg ligger bunnplasserte Ranheim to poeng bak der igjen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Mjøndalen tok seg nemlig opp på kvalikplass etter seieren over trønderne sist. Nå gjenstår Stabæk og Vålerenga for de brune fra Nedre Eiker. Lagets kaptein mener at laget er nødt til å ta flere poeng, ettersom han har liten tro på at Brann tar poeng i Drammen.

– De er altfor dårlige. De kommer ikke til å klare å mobilisere, og Godset kommer til å fyre på alle sylinderne og vinne den kampen der. Kanskje vi får hjelp fra Kristiansund, men aldri i verden om vi får noe hjelp fra Brann, sier Gauseth, som tidligere i uken slo trener Vegard Hansen i løpsduell:

– Dette er ikke bare «jinxing» eller antimaning fra din side da?

– Jeg tror ikke på noe av det, jeg. Jeg bare sier det jeg mener. Det Brann-laget har vært skuffende veldig lenge, og jeg tror de kommer med en ny skuffende prestasjon på Marienlyst, spår Mjøndalen-kapteinen.

Før seieren mot Odd sist stod Brann med fem poeng og kun to scorede mål på de siste syv kampene.

Nesten ingen av lagene i nedrykksstriden møter hverandre i de gjenværende kampene. Lillestrøm møter Ranheim og Sarpsborg 08, men bortsett fra det møter alle de andre lagene klubber som ikke er involvert.

BRANN: De røde fra Bergen kan i beste fall klare en femteplass denne sesongen. I verste fall kan de bli nummer ti. Foto: Marit Hommedal

Tror Strømsgodset rykker ned

Mjøndalen-trener Vegard Hansen tør ikke å spå utfallet.

– Spør meg etter Vålerenga-kampen så har jeg svaret på det. Frem til det er det helt åpent. Vi driver ikke og tipper heller, sier Hansen.

les også

Dommer Kjensli om Mjøndalen-kritikk: – Har jeg sagt for mye, så beklager jeg

På det siste er ikke midtstopper Sondre Solholm Johansen helt enig med treneren.

– Det blir jo Godset da. Og Ranheim, mener stopperen, som har gjort seg bemerket for sin ekstreme spenst:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder