Arsenal raser etter denne situasjonen: Mareritt i Sheffield

(Sheffield U.-Arsenal 1–0) Her får Arsenals nye yndling Bukayo Saka (18) ikke straffe, men gult kort for filming. London-klubben opplevde et mareritt på Bramall Lane.

Kvelden tilhørte Sheffield United og den lokale manageren Chris Wilder som selv har 90 kamper i rødt og hvitt. For tre år siden lå klubben på bunn i nivå 3 – League One. Den tidligere Northampton-manageren har forvandlet den gamle klubben til Jan Åge Fjørtoft, Jostein Flo, Roger Nilsen og Bjørn Helge Riise.

–Det er vanvittig at vi kan gjør dette mot Arsenal, sier Wilder til Sky Sports.

Det eksploderte på Arsenal-benken da Sheffield United-kaptein John Egan tydelig var i kontakt med Arsenals nye håp, Saka, i 1. omgang. Assistenttrener Fredrik Ljungberg fikk også gult kort av dommer Mike Dean i den kontroversielle situasjonen.

– Greit at det ikke ble straffe, men veldig hardt med gult kort, sier Arsenal-manager Unai Emery til Sky Sports.

les også

Solskjærs trekk hylles i pressen: – Fantastisk

Også Arsenal-stopper Sokratis ble tidligere i omgangen dratt tydelig i trøyen inne i Arsenal-feltet.

– En veldig klar straffe, sier en svært skuffet Emery.

Heller ikke Sheffield fikk straffe da Sead Kolasinac var i kontakt med hjemmelagets John Fleck i en intens og underholdende omgang.

Sheffield United-spiss Lys Mousset var den eneste som scoret. Han satte ballen enkelt i mål etter at Arsenal-forsvaret kom helt i en ubalanse på en corner som gikk fra Oliver Norwoods presise fot til Jack O’Connells råsterke hode. Mousset hyller Chris Wilder etter seieren.

– Jeg vil takke manageren for å hentet meg til Sheffield United, sier Mousset. Han løp rett til Wilder etter scoringen.

– Vi vil forsøke å vinne mot alle motstandere, forsikrer Wilder selv. Manageren er opptatt av at Sheffield U. også skal angripe i Premier League.

Franskmannen traff i sin første kamp fra start i Premier League siden han scoret for Bournemouth mot nettopp Arsenal i februar. Den gangen tapte Mousset & co. 5–1.

HELT: Lys Mousset tok vare på muligheten da han fikk starte for Sheffield United. Foto: Rui Vieira / AP

Arsenal fikk det langt vanskeligere på en av verdens eldste arenaer for profesjonell fotball, Bramall Lane (grunnlagt i 1878). Sheffield United brukte da også en av de eldste oppskriftene i engelsk fotball: Sugende innsats og press høyt i banen. Kanskje ikke så rart. Sheffield United er kraftig dominert av britiske og irske spillere. I mandagens startoppstilling hadde bare Lys Mousset vokst opp utenfor De britiske øyer.

Men London-klubben hadde to kjempemuligheter før pause. Men Nicolas Pépé bommet på ballen da han brukte feil fot – venstre – på et innlegg fra høyre. Granit Xhakas suser fra langt hold reddet Dean Henderson glimrende.

Sheffield United-keeperen gjorde dermed opp for kjempetabben som ga Liverpool seieren i den forrige hjemmekampen.

Etter pausen var John Fleck nær ved å doble ledelsen. Skuddet gikk i nettveggen. Arsenal slet med fremdriften mot et godt organisert hjemmelag. Etter 68 minutter kom nå skadefrie Alexandre Lacazette på banen.

les også

Wilders ville Sheffield-statistikk – lå sist i League One for tre år siden

Pluss content

Han skaffet Arsenal frispark på 20 meters hold fire minutter senere. Men Pepe var langt unna å åpne målkontoen på det bleke forsøket. Så kom også Gabriel Martinelle på banen. Men heller ikke det hjalp. Som toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang og Lacazette måtte supertalentet gå av banen uten en målsjanse.

Backen Calum Chambers hadde den beste sjansen mot slutten. Men ballen gikk ut til en av kveldens 12 resultatløse cornere for bortelaget.

– Vi må bare akseptere dette og gå videre, sier Unai Emery.

Arsenal sliter på fremmed gress. Etter seier over Newcastle i seriepremieren ble det tap for Liverpool og bare uavgjort mot Tottenham, Watford og Manchester United.

Arsenal har 27 tap, 11 uavgjorte og bare 16 seire på sine 54 siste bortekamper.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City1511223592635
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder