Hva er dette?

Christian Eriksen: Skulle ønske det var som i Football Manager

Christian Eriksen (27) skulle ønske at det var som i Football Manager – at han selv kunne bestemme. Det kan han ikke. Danmarks største stjerne er fortsatt i Tottenham.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

FEIRER: Tottenhams Christian Eriksen tegnet seg på scoringslisten i søndagens Nord-London-derby mot Arsenal. Torsdag er det bortekamp mot Gibraltar som gjelder. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Her er onsdagens oddstips!

Det er tre måneder siden Christian Eriksen luftet tanken om å prøve seg i en annen klubb.

Det har vært snakk om Real Madrid. Det har vært snakk om Juventus. Det har vært snakk om Manchester United. Og sikkert mange, mange flere.

Men det ble aldri noen overgang. Det er trolig en nedtur for ham, uten at han sier det direkte. Til danske medier er han ordknapp foran EM-kvalifiseringen mot Gibraltar:

– Jeg ville ønske at jeg selv kunne bestemme, akkurat som i Football Manager, men det kan jeg desverre ikke, sa han. Litt kryptisk.

Fredag er det Eurojackpot og 208 millioner i potten. Spill her!

Football Manager er et dataspill hvor man styrer fotballag, og blant annet selv kan kjøpe og selge spillere.

Den kreative 27-åringen har i sommer blitt operert i lyske- og mageregionen. Han har to ganger blitt vraket fra start av de fire ligakampene som har vært til nå.

Danske journalister spurte Eriksen om det var feil at han gikk ut tidlig i sommer og sa at han gjerne ville prøve en ny utfordring etter seks år i Tottenham.

– Nei, det var det ikke! Men det er fotball, og det vet aldri hva som skjer i fotball. Mange ting spiller alltid inn, svarte han.

Han ville ikke kommentere om han på noe tidspunkt trodde at en overgang var på gang. Eriksen bedyret at det ikke har vært noe problem å være en av de mest omtalt spillerne i sommer.

les også

Tottenham-sjefen i ordkrig med Arsenal-legende

– For meg er det ikke vanskelig å tømme hodet. Jeg leser ikke så mye av det som blir skrevet. Og nå har jeg vært med på dette i mange år, hvert år har det vært mange rykter, svarte Eriksen ifølge Ekstra Bladet.

– Men det er klart at det har vært litt mer voldsomt i år, fordi kontrakten min løper ut snart. Det har stått mye forskjellige om meg. Men jeg skal være ærlig og si at alle skriveriene ikke har vært noe som har forstyrret meg. Overhodet ikke.

Christian Eriksen sier at han - som idrettsfolk, næringslivsfolk og politikere - «holder fokus» på de to EM-kampene som kommer. Danmark skal møte Gibraltar torsdag og Georgia søndag.

les også

Slik tilbrakte Premier League-keeperen torsdagskvelden

VGs tips: Dansk seier

EM-kvalifiseringkamp som spilles i 24 graders varme og på kunstgress - men det bør Danmark være i stand til å overkomme.

Vertene har bokført fem strake tap og 0–11 i målforskjell - den eneste hjemmetriumfen det siste året var mot Liechtenstein (2–1).

Danmark er uten tap på ni siste kamper (4–5–0), og har scoret minst to mål i seks av dem.

Borteseier med 2–0 i handikap står til 1,30 i odds. Spillestopp er kl. 20.40 på torsdag og TV2 Sumo overfører oppgjøret.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Åge Hareide
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Danmarks herrelandslag fotball
 5. EM-kvalifisering

Flere artikler

 1. Hareide : - Viktigst hvordan Christian har det som menneske

 2. Danmark vant 5–1 i Dublin sist: – Det blir spesielt å komme tilbake

 3. Mourinho: Ikke den beste utgaven av Christian Eriksen

 4. Derfor er Dybala en nøkkelperson i overgangsinnspurten

 5. Tottenham-sjefen etter nedtur: – Jeg er veldig opprørt

 6. 10 punkter som Mourinho må løse

Fra andre aviser

 1. Christian Eriksen om rykteflommen: - Tottenham har full tillit til meg

  Aftenposten
 2. Derfor ville ikke Eriksen til Solskjærs United

  Aftenposten
 3. Derfor ville ikke Eriksen til Solskjærs United

  Bergens Tidende
 4. Sverige med storseier før Norge-møtet: – Mye står på spill

  Aftenposten
 5. Pochettino: – Eriksens situasjon er skadelig for Tottenham

  Aftenposten
 6. Sverige med storseier før Norge-møtet: – Mye står på spill

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder