Tottenham ute av ligacupen etter straffedrama mot nivå 4-lag

Tottenham røk ut på straffespark i cupen mot Colchester fra nivå 4 i engelsk fotball.

Colchester vant 4–3 etter straffespark og sendte Tottenham ut allerede i 3. runde i ligacupen.

Christian Eriksen og Lucas Moura bommet begge på straffespark, mens Tom Lapslie avgjorde det hele for Colchester etter 90 minutter hvor Tottenham produserte fint lite.

– Jeg var ganske sikker da Tom Lapslie skulle ta den straffen. Vi har vært der før i forrige runde, sier Colchester-manager John McGreal til BBC.

23-åringen leverte og dermed er Colchester videre til 4. runde for første gang siden 1975. Nivå 4-laget slo også ut et annet Premier League på straffespark i 2. runde. Da vant de 5–4 på straffer mot Crystal Palace.

I jakten på mål valgte Mauricio Pochettino å kaste på både Heung-min Song og Christian Eriksen i det 66. minutt – uten at de klarte å skape noe særlig for et B-preget Tottenham-lag. Erik Lamela ble også byttet inn i 78. minutt.

– Dette er skuffende. Det er viktig for oss å kjempe om trofeer i alle turneringer, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

De seks andre Premier League-lagene som var i aksjon tirsdag kveld, tok seg videre. Manchester City hadde få problemer med å slå Preston etter mål av Sterling (19), Jesus (35) og et selvmål.

Debut-mål

18 år gamle Gabriel Martinelli debuterte for Arsenal og scoret to mål da London-klubben slo Nottingham Forest 5–0. Her var Héctor Bellerín tilbake etter åtte måneder på sidelinjen. Han la opp til Arsenals tredje mål.

Danny Ings scoret to av målene da Southampton slo naboen Portsmouth 4–0.

Watford har slitt i Premier League denne sesongen, men fikk en kjærkommen opptur med 2-1-seieren over Swansea. Danny Welbeck og Roberto Pereyra scoret målene.

Resultater 3. runde:
Colchester-Tottenham 4–3 e. straffespark
Crawley-Stoke 5–3 e. straffespark.
Luton-Leicester 0–4
Portsmouth-Southampton 0–4
Preston-Manchester City 0–3
Sheffield Wednesday-Everton 0–2
Watford-Swansea 2–1
Arsenal-Nottingham Forest 5–0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder