DUELL: Martin Ødegaard og Lionel Messi kjemper om ballen under oppgjøret mellom Real Sociedad og Barcelona. Foto: Juan Herrero / EFE

Barcelona-sjefen til VG om Ødegaard: – Utrolig vanskelig å stoppe ham

SAN SEBASTIÁN (VG) Martin Ødegaard (20) dominerte til tider mot superstjernene fra Barcelona. Etter 2–2-kampen mot Real Sociedad innrømmer trener Ernesto Valverde (55) at han slet med å finne en løsning for å stoppe nordmannen.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Barcelona-treneren svarte langt og utfyllende da VG spurte ham om inntrykket av Ødegaard og hvordan de jobbet for å prøve å begrense drammenserens innflytelse over spillet i uavgjortkampen på Reale Arena lørdag ettermiddag.

– Han har hatt en stor sesong. Det er en spiller som knapt hadde spilt i La Liga før denne sesongen, men nå som han spiller her til daglig, har han på kort tid vist hvilken stor spiller han er, åpner Valverde, som overrasket enkelte av journalistene i rommet med hvor detaljert og positiv han var i omtalen av den Real Madrid-eide spilleren.

les også

Ødegaards «galskap» holdt ikke til seier mot Barcelona

En av de som fulgte seansen, var den svært anerkjente journalisten Sid Lowe, som gjennom sitt arbeid for blant andre The Guardian har opparbeidet seg en posisjon som en av de mest innflytelsesrike journalistene innenfor spansk fotball.

– Svaret til Valverde var fantastisk. Det er veldig sjeldent at en manager på motstanderlaget snakker så godt om en spiller utenfor eget lag. Det var veldig interessant. Jeg tror Barcelona var livredde for ham, sier Lowe til VG etter denne kampen:

Etter å ha rost Ødegaards sesong generelt, gikk Valverde nærmere inn på hvilke kvaliteter han er imponert over hos Ødegaard.

– Han er veldig god til å posisjonere seg. Han er utrolig rask til å vende opp med ballen når han mottar den, sier Valverde og ramser videre opp:

– Han er rask, han er teknisk, han er god til å spille seg ut av situasjoner, han kan score mål, han har gode pasninger, og han jobber veldig hardt … en stor spiller.

IMPONERT: Barcelona-trener Ernesto Valverde. Foto: VINCENT WEST / Reuters

Det skapte ofte problemer for Barcelona. Ødegaard hadde hele 89 ballberøringer, en treffsikkerhet på 87 prosent på pasningene, han slo tre såkalte «nøkkelpasninger» og lyktes med fire av sine fire dribleforsøk, viser tall fra Opta.

Valverde er åpen om at laget hans ikke klarte å hindre 20-åringen i å motta ballen i «mellomrommet», mellom midtbanen og forsvaret, og det var tydelig at Ødegaard ofte klarte å skaffe seg store rom.

les også

TV-profil reagerer: – Vær så snill, slutt med det!

– Han er umulig å fange opp. Det er utrolig vanskelig å stoppe ham. Han ligger alltid og lurer mellom linjene og gjør det veldig bra, sier Valverde og fullfører:

– Han har fortsatt bare spilt noen få kamper i La Liga, så vi får se hvordan fremtiden hans blir, men basert på det jeg har sett, er han veldig god.

Sjekk feiringen som gikk fryktelig galt under lørdagens kamp:

Ødegaard sa etter kampen til TV 2 at han har «blandede følelser» etter 2–2 mot Barcelona, og at han synes Real Sociedad «fortjente å ta alle tre poengene».

VG er på plass i San Sebastián. De siste månedene har VG gjentatte ganger forsøkt å få intervju med Martin Ødegaard i forbindelse med Real Sociedads kamper.

Under lørdagens kamp spurte VG pressesjefen til klubben om det var mulig å få et intervju med Ødegaard etter kampslutt.

Svaret:

«VG har publisert ting om faren hans og vi må beskytte spilleren. Beklager, han kommer ikke til å snakke med dere.»

9. september i år publiserte VG en sak om Hans Erik Ødegaards hemmelige millionavtale med Real Madrid, klubben som eier Martin Ødegaard. De påfølgende månedene omtalte VG flere sider ved overgangen til den spanske storklubben.

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. FC Barcelona
 4. Real Sociedad

Flere artikler

 1. Ødegaards «galskap» holdt ikke til seier mot Barcelona

 2. Spansk avis: Ødegaard «et mareritt» for Barcelona

 3. Real Madrids stjerneskudd hyller Ødegaard: – Vi er heldige som har ham

 4. TV-profil med hjertesukk før Ødegaards duell mot Messi

 5. Ødegaard uten målpoeng i ligaen i 2020: – Var bedre helt i starten av sesongen

Fra andre aviser

 1. Ødegaard hylles etter oppvisning: «Fikk Barcelona til å skjelve»

  Bergens Tidende
 2. Ødegaard før «spesiell» kamp: – Vil gi dem problemer

  Bergens Tidende
 3. Ødegaard før «spesiell» kamp: – Vil gi dem problemer

  Fædrelandsvennen
 4. Ødegaards lag rystet Barcelona: – Imponerende

  Bergens Tidende
 5. Ødegaards lag rystet Barcelona: – Imponerende

  Aftenposten
 6. Ødegaards lag rystet Barcelona: – Imponerende

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder