FERDIG: Ernesto Valverde (til høyre) er fratatt sine oppgaver som hovedtrener for FC Barcelona. Foto: ALBERT GEA /Reuters

Ernesto Valverde ferdig i Barcelona - erstattes av Quique Setién

Til tross for å ha vunnet La Liga to ganger på to forsøk, er Ernesto Valverde ferdig som hovedtrener i Barcelona. Tidligere Real Betis-sjef Quique Setién tar over.

 • Jens Friberg

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at styret vurderer at de ikke kan vinne Champions League under Valverdes ledelse, på bakgrunn av tapet i supercupen mot Atlético Madrid i Saudi Arabia, sier Strive-kommentator Magnar Kvalvik.

Valverde har vært under press over en lengre periode, og etter et ekstraordinært styremøte mandag kveld, landet altså den regjerende seriemester på å erstatte sin hovedtrener. Det kommer frem i en pressemelding sendt ut av klubben klokken 23.15 mandag kveld. Like etter annonserte klubben at Quique Setién er ansatt som den nye hovedtreneren for FC Barcelona.

Han hadde suksess med Real Betis over flere sesonger, men har vært uten jobb siden sommeren.

Valverde blir på sin side den første Barcelona-sjefen som får sparken midt i sesongen siden Louis van Gaal for 17 år siden.

Spektakulære tap

Den nå avgåtte treneren vil bli husket for noen spektakulære nederlag. I 2018 ble de slått 3–0 av Roma, året etter raknet de helt og mistet finaleplassen etter 4–0-tap for Liverpool på Anfield - begge år etter å ha hatt med seg komfortable ledelser.

– Resultatene den første halvdelen av sesongen tyder ikke på at det skal bedre seg. Ledelsen virker å ikke ha troen på det som skal komme, men hvorfor dette kommer akkurat nå, det overrasker mange, mener Kvalvik.

les også

Spansk avis: Ødegaard «et mareritt» for Barcelona

Denne helgen har den legendariske ballfordeleren Xavi vært ryktet av flere medier til å ta over jobben, men søndag kveld kom meldingen om at han angivelig skal ha takket nei til jobben.

Barcelona har foreløpig ikke offentliggjort sin avgjørelse, men det er bred enighet i spanske medier om at den forhenværende Real Betis-sjefen Quique Setién er utvalgt til å etterfølge Valverde.

Mauricio Pochettino ble nevnt som en erstatter, men har en fortid i byrivalen Espanyol og har kommet med lovnader om å ikke trene Barcelona. Ronald Koeman var populær som spiller i klubben, men skal lede Nederland i EM til sommeren.

– Barcelona har satt seg i en kjempevanskelig posisjon ved å gjøre det nå og på denne måten, ved å handle bak Valverdes rygg. Det er lov å kalle det kaos i klubben, sier Kvalvik.

Peps medlidenhet

Pep Guardiola, som ledet Barcelona i fire svært suksessrike sesonger, ga sitt synspunkt på situasjonen rundt Valverde etter å ha ledet Manchester City til 6–1-seier over Aston Villa søndag kveld.

– Jeg føler med Valverde, han fortjener ikke dette. Jeg håper at situasjonen kan bli løst snart, det ønsker jeg som et klubbmedlem, sier han ifølge Marca.

Valverde har ledet Barcelona til to ligatitler på like mange forsøk, men vil bli mest husket for hvordan Barcelona røk ut av Champions League to år på rad, etter å ha hatt strålende utgangspunkt fra hjemmekampene.

Mer om

 1. FC Barcelona

Flere artikler

 1. Pluss content

  Er den nye sjakk-gale treneren et godt trekk av Barcelona?

 2. Ekspert om de aldrende Barcelona-stjernene : – De må erstattes snart

 3. Slik kan Koemans Barcelona-team bli

 4. Medier: Hevder Messi ikke dukker opp til testing

 5. Barcelona er rystet: – Stupte inn i en krise

Fra andre aviser

 1. Barcelona-treneren fikk sparken - erstatteren er klar

  Bergens Tidende
 2. Slik henter Barcelonas nye trener inspirasjon fra Magnus Carlsens lekegrind

  Bergens Tidende
 3. Gigantklubben slår sprekker: Messis oppførsel satte fart på ryktene

  Aftenposten
 4. Ferdig som Barcelona-trener tre dager etter fiaskoen

  Aftenposten
 5. Gigantklubben slår sprekker: Messis oppførsel satte fart på ryktene

  Bergens Tidende
 6. Ferdig som Barcelona-trener tre dager etter fiaskoen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no