RBK-spiller etter motgangen: - Det ble litt mye nytt på én gang

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Vålerenga 3-0) Et effektivt Rosenborg, både defensivt og offensivt, viste at de fortsatt er å regne med i toppen av norsk fotball denne sesongen, tross en grusom sesonginnledning.

– Det ble litt mye nytt på én gang. Så dro vi med oss litt kaos i hodene fra fjorårssesongen med trenersparking og alt sånn. Det tar et halvt år å bli kjent med trenerne, og for de å bli vant til spillerne, ny klubb og ny by. Så jeg føler alle sammen har roet seg litt ned, og nå er vi mye mer trygge på hverandre, og det er viktig, forklarer Anders Konradsen til VG etter seieren.

3–0-forestillingen gledet nok Nils Arne Eggen. Trenerlegenden fulgte kampen fra tribunen, etter å ha fått statuen av seg selv avduket før kampen. Etter kampen var Rosenborg-trener Eirik Horneland glad de kunne gi 77-åringen en slik forestilling.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tre scoringer på sju sjanser (Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund), samt pottetett forsvarsspill ga Rosenborg et mer imponerende resultat enn det var så fantastisk spillemessig. Men formen er definitivt oppadgående.

les også

Eggen før avduking av statuen: – Det er litt stas, jeg innrømmer det

Akkurat nå er det poengene som teller mest for trener Horneland, for å få flere til å tro på det han ønsker med dette laget. Med seieren er RBK nå «i ledelsen på nedre halvdel», og kun fem poeng fra tredjeplassen.

Her blir Eggen-statuten avduket:

Det startet på den beste måten, for Rosenborg.

Et glimrende og «raskt» angrep, startet av Alexander Søderlund etter 14 minutter, ballen til David Akintola, som spurtet fra Markus Nakkim nedover høyresiden, knallhardt inn foran mål - der Samuel Adegbenro helt korrekt hadde løpt inn fra sin posisjon på venstre.

Han hadde egentlig bare å putte ballen i det åpne målet, siden han var raskest frempå og sto riktig plassert.

1–0 til Rosenborg.

Dette var bare det første av fire Adegbenro-forsøk - kantspissen var virkelig i slag etter noen vrakinger, eller svake kamper. Etter 19 minutter slo Adam Larsen Kwarasey skuddet hans over, etter 23 minutter avsluttet Adegbenro utenfor, minuttet etter hadde han nok en avslutning - før han etter 27 minutter herjet med VIF-backen Juarez - og kom nesten til avslutning fra død vinkel.

les også

Eggen på sokkel: Her er idrettsstatuene i Norge

Det var en «Adegbenro-omgang» - som endte ut i 1–0-ledelse til hjemmelaget, fortjent også. Angriperen har vært satt ut av laget flere ganger denne sesongen.

– Det var mer angrepsfotball med Kåre og Rini; da stod angrepsspilerne igjen i angrep, men nå må angriperne forsvare mer, og være mye mer med opp og ned, fortellere nigerianeren, som til VG hevder at han nærmer seg toppform.

Etter den drøy time, mens dette oppgjøret sto og vippet litt, VIF hadde mye ball, så hadde Adegbenro fått nok, pusten var blitt for kort, og han ble erstattet med Yann-Erik de Lanlay.

Snaut to minutter etter at den skadeforfulgte kantspilleren hadde kommet på banen, smalt han inn 2–0 for Rosenborg. Et VIF-angrep ble stoppet tidlig, Søderlund satte opp en fin kontring, Mike Jensen var som vanlig involvert - og de Lanlay avsluttet angrepet, i mål.

2–0 RBK.

les også

Vålerenga hyller Eggen: – Det var her han lærte det

Så veldig mye mer skjedde ikke på Lerkendal. RBK kontrollerte, VIF hadde ikke nok å komme med offensivt til at det noen gang skulle bli virkelig spennende. Og fire minutter før slutt, fikk Alexander Søderlund - endelig - scoringen han hadde ventet på:

Pang - fra 16 meter, og 3–0 til Rosenborg etter 86 minutter.

Game over.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder