BLIR KAPTEIN: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) har valgt Harry Maguire som ny Manchester United-kaptein. Foto: Robin Parker / PA Images

Solskjær utnevner Maguire til ny Manchester United-kaptein

MANCHESTER (VG) Ashley Young (34) er på vei bort fra Manchester United. Ole Gunnar Solskjær (46) har utnevnt en ny kaptein allerede før overgangen er bekreftet.

Mannen som fra nå av skal bære kapteinsbindet på permanent basis for Manchester United, er sommersigneringen Harry Maguire.

Det bekrefter Solskjær fredag morgen.

– Han har kommet inn og vært en leder i gruppen. Jeg har vært imponert over lederevnene hans, sier nordmannen om midtstopperen, som har vikariert som kaptein når Young ikke har spilt denne sesongen.

les også

Solskjær avslører sannheten bak papirlappen

Solskjær bekrefter også at Young er i ferd med å signere for Inter.

– Han fyller 35 til sommeren. Hvis han får en toårskontrakt et sted, så er det opp til ham å ta den, vi var ikke klare for å gi ham det, sier han.

Manchester United gjester Liverpool søndag ettermiddag klokken 17.30. Det store spørsmålet for Solskjærs menn er om Marcus Rashford, som skadet seg mot Wolverhampton i midtuken, blir frisk nok til å spille.

– Jeg ville nok tenkt at han ikke blir klar, men vi får se. Det er fortsatt mer enn to døgn til kampen, sier Solskjær.

Uniteds spillerbuss forventes å bli tatt imot med et skikkelig lurveleven fra Liverpool-fansen når den ankommer Anfield på søndag.

– Jeg har opplevd både seirer og tap på Anfield som spiller. Du må glede deg til disse kampene, det er en stor utfordring for spillerne våre å spille mot serielederne. Vi har gjort det godt mot dem de siste gangene (hjemme), men å spille borte på Anfield er en annen sak, sier Solskjær og fortsetter:

– Du kan sørge for at du nyter det, men det kan også være skremmende. Vi må forberede spillerne så godt vi kan, for vi har noen unggutter som skal spille på Anfield for første gang.

les også

Solskjær måtte endre Midtøsten-planer

Flere medier har denne uken meldt at United nærmer seg kjøpet av den portugisiske midtbanespilleren Bruno Fernandes fra Sporting, men Solskjær holder fortsatt kortene tett til brystet.

– Jeg kan ikke fortelle dere om noen spillere som spiller for andre lag. Vi fokuserer på dette laget, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder