PUNKTUM: En dommer har satt punktum for saken der Neymar er anklaget for voldtekt. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Dommer i Brasil avslutter voldtektssaken mot Neymar

En brasiliansk dommer har godtatt anbefalingen om å lukke voldtektssaken mot Neymar. Statsadvokatene med ansvar for etterforskningen sier det mangler bevis.

NTB-AP

De to São Paulo-statsadvokatene Flávia Merlini og Estefânia Paulin sier torsdag at de er enige i politiets vurdering fra 30. juli. Brasiliansk politi konkluderte da med at de ikke kommer til å tiltale fotballstjernen for de påståtte voldtektsanklagene på grunn av mangel på bevis.

– Vi går for å avslutte saken fordi det ikke er tilstrekkelig bevis, sa Merlini på en pressekonferanse.

les også

Avis avslører nye meldinger mellom Neymar og voldtektsanklageren

Noen timer senere torsdag kveld kom meldingen om at dommer Ana Paula Vieira tar anbefalingen til følge.

Nektet å vise bevis

Modellen Najila Trindade Mendes de Souza anklaget Neymar for å ha voldtatt henne på et hotell i Paris 15. mai, men det ble ikke anmeldt umiddelbart. Neymar har nektet for anklagene og hevdet de dreide seg om forsøk på utpressing.

les også

Neymar avviser voldtektsanklagen: – Trist og smertefullt

Statsadvokat Paulin sier modellen ikke ville gi de bevisene hun hevdet å ha, inkludert en video av Neymar der han angivelig angriper henne.

– Politietterforskeren ba henne plugge telefonen sin til en datamaskin så hun kunne se videoen, men hun (Trindade) ville ikke gjøre det. Hun nektet også å overlevere telefonen, og senere sa hun at den hadde blitt stjålet, sier Paulin.

De eneste fysiske skadene funnet på Trindade, var på en finger.

Fremdeles etterforskning

Politiet fortsetter å etterforske Trindade for falsk anmeldelse av voldtekt. Neymar er for øvrig fremdeles under etterforskning i forbindelse med saken, fordi han delte intime bilder og skjermdumper knyttet til kontakten med sin anklager uten hennes tillatelse på nett.

Neymar hevder dette ble gjort av hans PR-team, ikke av ham. Strafferammen for ulovlig publisering er fem års fengsel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder