DRØMMESTART: Marcus Rashford gratuleres av Ole Gunnar Solskjær etter to mål i serieåpningen mot Chelsea. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Solskjær svarer på legendens advarsel: – Rashford er eksepsjonell

MANCHESTER (VG) Marcus Rashford (21) er ikke klar til å bære hovedansvaret i Manchester Uniteds angrep, hevdet Liverpool-legenden Graeme Souness (66) før kampen mot Chelsea. Så scoret unggutten to mål.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Den tidligere Liverpool-spilleren og -manageren kunne nok valgt et bedre øyeblikk til å så tvil rundt Rashfords evner. I sin faste spalte i The Sunday Times skrev han søndag morgen at han tror Manchester United gjorde en tabbe ved ikke å erstatte Romelu Lukaku, fordi han mener Rashford ikke er klar til å bære all vekten på sine unge skuldre.

– Marcus Rashford er ikke klar til å være hovedmann i Manchester United, skrev Souness.

– Noen på hans alder burde ikke ha ansvaret i en klubb på størrelse med United, å være hovedmann, score målene og utgjøre forskjellen. Det er ikke ideelt, og det ville ikke skjedd under Sir Alex Ferguson, skrev han videre.

les også

Lampard reagerer på Mourinho-dom: – Sa han det?!

I 4–0-ydmykelsen av Chelsea viste Rashford at dette kanskje kan bli sesongen hvor han leverer tall på nivå med de beste målscorerne i Premier League, etter «kun» 27 scoringer på de siste fire Premier League-sesongene.

Først skaffet han selv straffe da han ble felt av Kurt Zouma tidlig i første omgang, så banket han selv straffen utagbart for Chelseas keeper, og så la han på til 3–0 etter et oppskriftsmessig løp på en pasning fra Paul Pogba, et perfekt mottatt og en kontrollert avslutning.

Da han ble byttet ut av Solskjær, med fire minutter igjen av ordinær tid, mottok Rashford et klapp på hodet av sjefen og unison hyllest fra et feststemt Old Trafford-publikum.

Etter kampen la VG frem Souness’ skepsis for Solskjær.

– Rashford utvikler seg veldig bra. Han vokser og du ser at kroppen er sterkere. Han er kapabel til å spille mer denne sesongen, det er jeg sikker på. Han slet med ankelen sist sesong, så jeg forventer mer av han i år, sier nordmannen.

Her kan du se høydepunktene fra kampen:

I sommer har han jobbet mye med forholdet mellom Rashford og Anthony Martial, som spiller i nye roller sammenlignet med forrige sesong: Engelskmannen har sin utgangsposisjon til venstre i angrepet, der han liker å skjære inn fra, mens franskmannen har fått rollen som spydspiss, selv om de to fotrappe ungguttene ofte bytter plassering under kampene.

– Marcus Rashford spilte rollen som spiss på venstresiden til perfeksjon i dag. I blant blir han avslørt defensivt, men det betyr at han kan kontre. Det andre målet hans er helt fremragende, det er sånn jeg vil at han skal løpe, ikke langs kanten og slå innlegg, sier Solskjær.

– Hva kommer til å være annerledes med ham denne sesongen?

– Han blir bedre trent. Han er et år eldre. Jeg har hatt seks uker til å jobbe med hvordan vi ønsker å se ut. Rashford er eksepsjonell når han har rom foran seg. Det tredje målet er bare … Han klarte nesten det samme mot Kristiansund, men han bommet på touchet. Heldigvis klarte han det i dag, sier han.

les også

Rekordkjøpet hylles av Mourinho: – Fantastisk

Rashford virker også fornøyd med det nye samarbeidet med Anthony Martial i United-angrepet.

– Det gir oss flyt. Anthony kan spille i begge posisjoner, det gir oss flere alternativer. Defensivt kan det være vanskelig, men vi kommer til å bli bedre. Det er det samme om jeg spiller på venstresiden eller mer sentralt, det er bare flere defensive plikter på venstre. Men med tiden kommer vi til å bli bedre på det. Det ser bra ut, men vi har fortsatt mye å jobbe med, sier tomålsscoreren til Sky Sports.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Solskjær fikk drømmestart på sesongen – Manchester United ydmyket Chelsea

 2. Rekordkjøpet hylles av Mourinho: – Fantastisk

 3. Nå vil han bli gransket mer enn noen gang

 4. Solskjær roser Lampards snuoperasjon: – Veldig spennende

 5. Avis om Solskjær: – En strategisk triumf

Fra andre aviser

 1. Her er troppen: Disse United-stjernene kommer til Norge

  Aftenposten
 2. Solskjærs «juvel» sikret ny United-seier

  Aftenposten
 3. Problemene fortsetter for Solskjær: Flere stjerner mister storkampen

  Aftenposten
 4. Problemene fortsetter for Solskjær: Flere stjerner mister storkampen

  Bergens Tidende
 5. Solskjærs «juvel» sikret ny United-seier

  Fædrelandsvennen
 6. Blytung start på 2020 for Solskjær: United ble herjet med av Arsenal

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder