I FLYTSONEN: Vegard Leikvoll Moberg er blant dem som har samlet flest poeng på VG-børsen de tre første serierundene. Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Helten om Glimt-suksessen: – Det er ikke tilfeldig

Bodø/Glimt har møtt både Rosenborg og Molde - men står like fullt med full pott til nå. – Det gjelder å holde seg i flytsonen så lenge som mulig, sier Vegard Leikvoll Moberg (28).

Her er mandagens oddstips

I den fjerde serierunden mandag venter enda et av de lagene som ekspertene tippet veldig høyt: Sarpsborg.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi trente godt i vinter, og har tatt med formen fra oppkjøringen. Det er ikke tilfeldig, mener Glimts midtbanespiller.

– Vi trente veldig godt i fjor også, men nå har ting falt mer på plass. Det er hardt arbeid over lengre tid som gir resultater, sier Vegard Leikvoll Moberg.

les også

Ronny Deila om Chidera Ejuke: – Ikke sett det beste fra ham ennå

– Når du er i flytsonen, så går det litt av seg selv. Du får marginene med deg. Nå gjelder det å holde seg i flytsonen så lenge som mulig.

Det var målshow da Molde ble slått:

Han har spilt med smerter i leggen i alle tre kampene til nå, men lar seg ikke stoppe.

– Jeg har ikke tid til å ta noen hvileperiode for at det skal bli bra. Litt smertestillende og adrenalinet under kampene holder det i sjakk.

Onsdag er det 29 millioner kroner i Vikinglotto-førstepremie. Her kan du spille!

– Hvilke reaksjoner får du på at Glimt har ni av ni poeng så langt?

– Folk er litt overrasket, samtidig som de er imponert.

les også

Sarpsborg-juvelen: – Ser opp til Braut Haaland

Vegard Leikvoll Moberg kommer opprinnelig fra Os, og hadde Glimt–trener Kjetil Knutsen som sjef i Åsane.

– Jeg gikk til Sogndal, men det funket ikke helt som ønsket. Kjetil Knutsen ville ha meg oppover til Bodø, forteller Moberg, som har kontrakt ut året.

Det vakte stor oppmerksomhet da FIFA 19 ble lansert, og det viste seg at Vegard Leikvoll Moberg ble vurdert som bedre enn Cristiano Ronaldo i kategorien «fysikk». Hordalendingen delte den surrealistiske nyheten på sin Twitter-konto, og reaksjonene lot absolutt ikke vente på seg.

les også

Dommersjef Hauge slår tilbake mot Brann-leder Soltvedt

– Jeg har ikke fått noe svar fra Ronaldo selv, men jeg tuller med at da han scoret mot United, dro av seg trøyen og pekte på six-packen, så var det svaret hans!

– Så nå har du måttet trene mye fysisk i vinter?

– Ja, jeg måtte trene ekstra hardt. Derfor er jeg bedre trent enn noen gang. Sånn sett kommer det noe positivt ut av tweeten.

Keeperen løp langt for å kjefte på Bendtner:

VG-tips: Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

For en herlig seriestart Bodø/Glimt har levert! Tre strake seirer og 10–6 i målforskjell. Det ble rett nok litt spennende på tampen sist da Molde kviknet til i kampens sluttfase. Men Glimt holdt unna til en 3–2-seier.

Sarpsborg 08 dunket til med en tidlig scoring i hjemmeseieren over Lillestrøm sist (1–0). Men det var sesongens første seier for sarpingene.

Dette ser ut som en duell med et friskt og offensivt hjemmelag mot et disiplinert bortelag. Og slik er uavgjort vårt spillforslag. Oddsen er 3,25, spillestopp er kl. 17.55 og kampen vises på Eurosport Player.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder