Tor-Kristian Karlsen avbildet da han ble ansatt i Start i fjor. Foto: Tomm W. Christiansen

Start-leder overfalt i Oslo – fikk hjerneblødning og kjevebrudd

Sportslig leder i Start Tor-Kristian Karlsen (43) er operert på sykehus etter at han natt til søndag ble utsatt for grov vold i Oslo. Skadene var alvorlige, men det står etter forholdene bra til med fotball-lederen.

Karlsen var på vei hjem til sin leilighet i Oslo etter å ha spist middag hos venner etter midnatt lørdag kveld da hendelsen skjedde, opplyser Start i en pressemelding. Han er nå utskrevet fra Ullevaal sykehus, og forholdet er anmeldt til politiet.

– Jeg har det etter forholdene bra, men det er klart det er skremmende å bli utsatt for et slikt overfall, sier Karlsen i pressemeldingen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Noe mer ønsker han ikke å si i denne saken. Han ønsker ro for å komme seg igjen etter hendelsen.

Karlsen ble slått såpass hardt at han pådro seg flere brudd i kjeven - og hjerneblødning fra hendelsen, som skjedde på Grünerløkka i Oslo. VG har vært i kontakt med Oslo-politiet, som henviser til uttalelser gitt til Fædrelandsvennen i dag.

Janne Kroglund, vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, sier at det ennå ikke foreligger en formell anmeldelse, men at det er gjort en avtale om at anmeldelsen skal legges inn onsdag. Da vil det også bli tatt imot forklaring, sier Kroglund videre til avisen.

Arbeidende styreleder i Start, Christopher Langeland, forteller at Start nå har fokus på å støtte Karlsen.

– Det er alvorlig og trist at en slik hendelse kan skje, og vi er selvfølgelig rystet over at noe slikt har skjedd med en av våre ansatte. Vi har fullt fokus på å gi Tor-Kristian den roen og støtten han trenger fremover, slik at han kommer seg 100 prosent på beina igjen. Samtidig kjenner jeg Tor-Kristian godt nok til å vite at han veldig snart ønsker å være med å bidra til at vi i Start kan nå våre mål, sier Langeland.

les også

Tor-Kristian Karlsen om Start-prosjektet: – Planene er ikke endret

Tor-Kristian Karlsen har jobbet verden rundt, som speider og fotball-leder i mange år, blant annet i England, Tyskland, Russland, Frankrike - og før han kom til Start: I Israel. Han har også en kort periode som sportssjef i Fredrikstad bak seg.

Hyppige trenerbytter

Karlsen ble hentet som sportssjef til Start i august 2017. Det etter at det tidligere samme sommer ble klart at fem pengesterke investorer gikk inn med flere titalls millioner kroner i 1. divisjonsklubben Start. Målet var å gjøre gultrøyene til en av Norges beste klubber.

les også

Karlsen holder tett om sin rolle i Rekdal-dramaet

Prosjektet startet bra da laget rykket opp til Eliteserien i 2017, men Start rykket ned igjen i 2018.

På Karlsens halvannet år i klubben har tre trenere måtte forlate klubben. Hverken Steinar Pedersen, Mark Dempsey eller Kjetil Rekdal har fått det til å stemme på Sørlandet.

Sistnevnte hadde en turbulent avslutning på sin tid i klubben:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder