Forbannet Bakke etter ny LSK-smell: – Fryktelig irriterende

(Jerv – Lillestrøm 2–2) Etter svake resultater i de siste kampene trengte Lillestrøm en seier, men igjen ble det et poengtap og Geir Bakkes mannskap er nede på niendeplass i OBOS-ligaen.

 • Simon Zetlitz Nessler

– Nå er pulsen så høy, så jeg må passe meg så jeg ikke blir irrasjonell her. Jævla tullete å gi fra seg denne kampen. Når vi først har satt oss i den situasjonen så har vi noen store sjanser på slutten. Vi har en stor sjanse med Thomas Lehne Olsen tidligere i kampen hvor vi sannsynligvis kunne punktert dette. Men igjen, vi er ikke dyktige nok i den avgjørende fasen og det er en del av spillet det også, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampslutt.

– Vi er ikke skarpe nok i de avgjørende fasene og vi er litt ukloke innimellom. Det straffer seg, og det er nå en gang slik fotballen er noen ganger. Det er fryktelig irriterende, sier han videre.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Ett poeng på de siste tre kampene og to tap på rappen mot nyopprykkede Stjørdals-Blink og Åsane sørget for at Lillestrøm reiste til Grimstad med et markant press på seg.

Da var en 2–0-ledelse etter 18 minutter mer eller mindre den perfekte starten, men så kom Jerv tilbake. Pibe reduserte etter 22 minutter og snaut ti minutter ut i andre omgang stanget Espen Knudsen et hjørnespark i mål og sørget for at lagene var like langt.

På det tidspunktet hadde Lillestrøm, og spesielt kaptein Thomas Lehne Olsen, hatt en rekke store sjanser, men effektiviteten foran mål var igjen et problem for Geir Bakkes mannskap.

Da Torbjørn Kallevåg så sendte ballen i mål etter 70 minutter var assistentdommeren oppe med flagget og vinket av vingen for offside.

Både Jerv og Lillestrøm hadde enorme sjanser i sluttminuttene og Jerv burde nok også ha fått et straffespark etter 89 minutter, men kampen endte 2–2 og Lillestrøm er med det nede på niendeplass etter å ha tatt åtte poeng på de seks første kampene.

Det er spesielt foran mål det har skortet foran Lillestrøm og med syv mål er det ingen som har scoret mindre enn Lillestrøm så langt, sammen med Strømmen og Kongsvinger.

Torsdag ble det slutt på seiersrekken til Bodø/Glimt i Eliteserien da de spilte uavgjort borte mot Stabæk i den ellevte serierunden, men i OBOS-ligaen holder fremdeles Tromsø rekken med triumfer gående.

«Gutan» fikk en drømmestart og scoret allerede etter 40 sekunder. Et innlegg fra Daniel Berntsen gikk via foten til Stjørdals-Blinks Joachim Olufsen og rett inn bak en utspilt keeper.

Dermed virket Tromsø, som kunne hadde sluppet inn ett mål på de første fem kampene, til å være på full vei mot seier, men forsvarsspillet var ikke på vanlig høyt nivå utover i omgangen.

Mats Lillebo plukket opp en feilpasning like utenfor 16-meteren og utlignet for bortelaget med et godt skudd etter 25 minutter. Seks minutter senere var samme mann sikker fra straffemerket og sørget for at Tromsø havnet under i en kamp for første gang i år.

I andre omgang var det imidlertid lite tvil om at Tromsø var det beste laget. Allerede etter halvannet minutt satte Ruben Yttergård Jensen inn utligningen, og etter mål fra Magnus Andersen og Mikal Norø Ingebrigtsen ble det til slutt en komfortabel 4–2-seier til Tromsø.

les også

Nordnorsk dominans: Forbildene er Eggen og Liverpool

Tromsø har dermed tatt 18 poeng av 18 mulige og har tre poeng ned til Ranheim på andreplassen og syv poeng til KFUM Oslo på tredjeplass. De to beste lagene rykker direkte opp til Eliteserien og Tromsø har med det sikret seg en svært god kamp i kampen om å rykke rett opp igjen etter fjorårets nedrykk.

Verre gikk det for HamKam:

For i bunnen av tabellen så HamKam ut til å gå mot sin første seier for sesongen. Borte mot Ullensaker/Kisa lå de under, men mål fra Steffen Pedersen og Tobias Svendsen snudde kampen for hamarsingene. Fem minutter på overtid skrudde Henrik Kristiansen et hjørnespark rett i mål og sørget for at det nok en gang ble et poengtap på overtid for HamKam. Se situasjonen i videoen over.

– Stakkars, stakkars HamKam. Jeg får nesten litt vondt i magen, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson etter at utligningen var et faktum.

Poenget er HamKams første for sesongen, men de har nå mistet utrolige åtte poeng fra det 90. minuttet og ut denne sesongen.

Se målene i de resterende kampene her:

Mer om

 1. Fotball 1. div
 2. OBOS-ligaen
 3. HamKam
 4. Tromsø
 5. Geir Bakke
 6. Lillestrøm
 7. FK Jerv

Flere artikler

 1. Slik blir de tre neste rundene i Eliteserien – spår trøbbel for RBK

 2. Tromsø skaffet seg luke med sin syvende strake seier

 3. Ny Lillestrøm-smell: Tapte mot nyopprykkede Åsane

 4. Drømmestart for Tromsø i 1. divisjon – målfest i Sogndal

 5. Marerittstart for Hamkam – nytt overtidstap

Fra andre aviser

 1. Jerv rystet Lillestrøm i målfest

  Aftenposten
 2. Kollapset igjen: HamKam står fortsatt uten seier denne sesongen

  Aftenposten
 3. Ranheim snudde til seier etter at Grorud sjokkerte

  Aftenposten
 4. Sensasjonell seier: Stjørdals-Blink rystet Lillestrøm på Åråsen

  Aftenposten
 5. Ny Lillestrøm-fiasko: Tapte mot nyopprykket lag igjen

  Aftenposten
 6. Sensasjonell seier: Stjørdals-Blink rystet Lillestrøm på Åråsen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder