Supertalentet reddet Solskjær – sikret viktig poeng

(Manchester United – West Ham 1–1) Mason Greenwood (18) tangerte en rekke klubblegender med sitt 17. mål for sesongen og sikret uavgjort for Manchester United. Dermed er uavgjort mot Leicester i siste runde nok til å sikre Champions League-spill.

 • Simon Zetlitz Nessler

– Han har reddet oss flere ganger og han gjorde det igjen, sier Solskjær under den digitale pressekonferansen, og mente at han har brukt opp superlativene når det kommer til Greenwoods avslutteregenskaper.

George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney har alle scoret 17 ganger i en sesong som tenåring tidligere, og da Mason Greenwood på lekkert vis satte ballen forbi Lukasz Fabianski fem minutter ut i andre omgang tangerte 18-åringen klubbrekorden.

Scoringen kom meget gunstig for Manchester United, etter at Michail Antonio sendte West Ham i ledelsen fra straffemerket på overtid i første omgang.

Det kom etter at Paul Pogba handset på et skudd fra Declan Rice var i ferd med å treffe ham i ansiktet.

Gary Neville var spesielt lite fornøyd med måten straffesparket kom på.

– Han har gitt bort et straffespark og han later som om den treffer ham i hodet. Det er grusomt av ham. Grusomt. Tenk at jeg følte litt synd på ham, siden jeg trodde den traff ham i fjeset, sa Neville mens han kommenterte kampen ifølge Manchester Evening News.

– Paul burde «tatt den i pæra», men det er en naturlig reaksjon å ta henda opp, sier Solskjær etter kampen ifølge BBC-journalist Simon Stone.

– Det var et merkelig mål. Paul holdt hendene opp i boksen og dekket til fjeset. Det var nok på instinkt. Jeg vet ikke hva reglene er, men VAR tok det. Jeg vet ikke, for jeg har ikke sett det i reprise. Men Paul beklaget i garderoben. Han sa at han ikke burde ha gjort det. Så vi må lære av det som lag, sier Maguire om hendelsen etter kampslutt.

HANDSET: Paul Pogba ble avblåst for hands like før pause. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Utover i kampen virket det som om Manchester United sa seg fornøyde med ett poeng, og det ene poenget kan også vise seg å være svært viktig.

Med tap for Leicester i siste serierunde vil Manchester United trolig havne på femteplass og dermed utenfor Champions League-plassene, men med onsdagens poeng sikret de at uavgjort vil være nok til å havne foran Leicester på tabellen og dårligst havne på fjerdeplass.

– Vi ville vinne kampen i dag, selvfølgelig. Men hvis vi vinner 1-0, 2–0 eller spiller uavgjort, gjør ikke det så stor forskjell i dag. Vi må få et resultat mot Leicester uansett. Men at vi kom tilbake etter å ha ligget under 0–1 til pause er positivt, sier Solskjær etter kampen ifølge TV 2.

Ole Gunnar Solskjærs menn er nå ett poeng foran Leicester, som kommer fra et 3–0 tap borte mot Tottenham og har slitt med formen etter coronapausen.

Dermed ligger alt til rette for en dramatisk avslutning på årets Premier League-sesong for Manchester United, i en ekstremt jevn kamp om de to gjenværende Champions League-plassene.

Onsdagens ene poeng kan også være nok for Solskjær, men da må Chelsea både tape kveldens kamp borte mot ligamester Liverpool og søndagens kamp hjemme mot Wolverhampton.

– Vi er skuffet over resultatet. Når du spiller for denne klubben, vil du vinne alle kamper. Spesielt på Old Trafford, sier Harry Maguire til britisk tv ifølge TV 2.

les også

Solskjærs skjebneuke: – Dersom det ikke går, er han fritt vilt

UTLIGNET: Mason Greenwood satte inn utligningen like etter pause. Foto: CATHERINE IVILL / POOL

Manchester United startet friskt hjemme mot West Ham og hadde to gode skuddforsøk i løpet av de første tre minuttene. Utover i omgangen kom West Ham stadig bedre med, samtidig som hjemmelaget slet med flyten i angrepsspillet.

Første omgang så ut til å ende målløst, men da Declan Rice fyrte av på et frispark i omgangens siste minutt valgte Paul Pogba å ta hendene opp for å beskytte seg. Etter at VAR hadde sett over bildene pekte til slutt dommer Paul Tierney på straffemerket.

Michail Antonio har vært i storform i juli, og fra straffemerket sendte han ballen enkelt ned til høyre og i mål – hans åttende (!) scoring denne måneden.

SIKKER: Antonio var sikker fra straffemerket. Foto: Martin Rickett/NMC/Pool / PA POOL

Manchester United startet andre omgang bra og etter noen herlige kombinasjoner ble Mason Greenwood spilt fri inne i boksen. Fra ti meter satte han enkelt ballen ned i hjørnet.

West Ham spilte seg til de største sjansene den siste halvtimen, men kampen ebbet ut i 1–1. Dermed er de nå fire poeng over nedrykksstreken og har sikret plassen.

Premier League

SVUTMP
1Everton6411149513
2Liverpool64111514113
3Aston Villa5401125712
4Leicester City6402138512
5Leeds United6312129310
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Manchester United
 2. Premier League
 3. West Ham United FC
 4. Mason Greenwood
 5. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Stortalentet med to nye mål da United herjet: – Fantastisk målscorer

 2. Solskjær før sesongavslutningen: – Det har vært en utmattende sesong

 3. Festfotball og Fernandes-dobbel – nå er Manchester United ubeseiret på 15 kamper

 4. Vidunderbarnet Mason Greenwood hylles: – Den beste avslutteren jeg har sett

 5. Solskjærs skjebneuke: – Dersom det ikke går, er han fritt vilt

Fra andre aviser

 1. Supertalentet reddet Solskjær - men én ting bekymrer ekspert før skjebnekampen

  Aftenposten
 2. United-tenåringen får eksperter og medspillere til å måpe: – Minner meg om Solskjær

  Aftenposten
 3. Tidenes mestscorende tror United-juvelen kan slå Premier League-rekorden hans

  Aftenposten
 4. United-tenåringen får eksperter og medspillere til å måpe: – Minner meg om Solskjær

  Fædrelandsvennen
 5. Tidenes mestscorende tror United-juvelen kan slå Premier League-rekorden hans

  Bergens Tidende
 6. Solskjærs store stjerne fikk straffe for dette. Det får tidligere United-helt til å reagere: – En vits

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no